930 x122 grota rece

    iani_popa

    Motiune simpla pentru ministrul Muncii

    Preşedintele PNL Argeş, Ion Popa a criticat acid intenţia guvernului de a majoracontribuţiile pentru cei care îşi obţin veniturile din drepturile de autor. Popa
    consideră că prin acestă măsură, PDL dovedeşte că nu este un partid de dreapta, ci numai unul care nu este interesat de propria clientelă politică, întrucât loveşte, acum, exact în profesiile liberale.

    „Ca reprezentant şi apărător al intereselor tuturor românilor cu profesii liberale, PNL are datoria să oprească agresiunea guvernării Băsescu-Udrea şi Boc împotriva celor care produc valoare intelectuală, este de parere preşedintele liberalilor argeşeni, Ion Popa. Mai mult, în opinia acestuia, intenţia guvernării Băsescu-Udrea-Boc, de creştere a impozitării şi a contribuţiilor sociale pentru cetăţenii cu venituri rezultate din plata drepturilor de autor, reprezintă o marcă a prostiei şi a ticăloşiei acesteia. PNL a decis să iniţieze o moţiune simplă împotriva ministrului Muncii, indiferent de numele acestuia. O moţiune simplă este îndreptată, cu prioritate, împotriva unei politici guvernamentale greşite, şi abia în secundar vizează persoana ministrului. Acţiunile actualei guvernări se îndreaptă doar către satisfacerea intereselor clientelei politice, prin punerea la dispoziţia
    acesteia a unor sume cât mai mari din bugetele de stat. Astfel, Guvernarea
    Băsescu-Boc-Udrea loveşte direct în oamenii care produc şi vând idei, precum
    scriitorii, artiştii, ori jurnaliştii”, acuză preşedintele PNL Argeş.

    La alţii sub 10%, la noi 38%
    Ion Popa promite că PNL se va bate pentru interesele celor care desfăşoară
    activităţi liberale (persoane fizice independente) în general: „Vom insista ca
    în textul moţiunii de cenzură să existe şi referiri la apărarea intereselor
    acestor oameni grav afectaţi de politica fiscală a guvernării Băsescu-Udrea-Boc.
    Cred ca este evident pentru toata lumea că prin politicile economice şi fiscale
    pe care le aplică – politici de sugrumare a oamenilor care produc plusvaloare –
    guvernanţii demonstrează că sunt împotriva vremurilor. Toate statele membre ale
    Uniunii Europene dar şi SUA au adoptat politici de încurajare a acestor tipuri
    de activităţi, mai ales în perioada de criză. Nu este posibil ca în ţările vecine, conduse de guverne competente, gradul de fiscalizare pe profesii liberale să fie undeva până în 10%, în timp ce la noi, în varianta propusă de guvernul Boc, un practicant al unei profesii liberale ar urma să plătească 31,3% (CAS) + 5,5% (contributia pentru asigurările de sănătate) + 0,85% (contributia pentru şomaj), adică aproximativ 38% în total”, a afirmat Popa.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90