Donaris 930 x 122

    nastase_ipad

    Nastase, cu iPad-ul la lansarea cartii de la Pitesti

    La Biblioteca Judeţeană Argeş, fostul premier Adrian Năstase şi-a lansat volumul 3 din cartea „Codul Zambaccian. Toate pânzele jos”, un produs care este de fapt o colecţie de editoriale publicate în Jurnalul Naţional, în perioada 10 septembrie 2008 – 25 august 2010. O colecţie de cuvinte, idei şi opinii, dar şi de anticipaţii ale unor direcţii pe care derularea evenimentelor le-a şi confirmat.

    Un exemplu dat de Năstasea fost izolarea pe plan internaţional al ţării. In afară de preşedintele Constantin Nicolescu şi de primarii Tudor Pendiuc şi Ion Georgescu, de data aceasta, la lansarea cărţii tipărite în Argeş, la editura Tiparg, au participat şi parlamentarii de Argeş ai PSD. Daca evenimentul a tinut de o lansare editoriala, la sala de conferinte, Nastase a aratat ca este in pas cu tehnologia si si-a consultat, rapid, mail-urile pe iPad. Dupa ce a raspuns la mail-uri, liderul PSD a vorbit despre…sansele destul de mici ale motiunii de cenzura.
    Rezerve pentru motiunea de cenzura
    Adrian Năstase s-a arătat destul de cirmscumspect în privinţa şanselor de reuşită ale moţiunii de cenzură care va fi dezbătută şi votată săptămâna care vine. Năstase a şi explicat de ce: în parlament, parlamentarii PDL vor fi ţinuţi în bănci, fără să li se permită să voteze, astfel că aceştia ies practic din ecuaţie. Cei ai UDMR sunt interesaţi de Legea Educaţiei şi anumite fonduri, iar situaţia dificilă a guvernului Boc le permită să facă presiuni pentru a obţine aceste interese. Şi, mai presus de toate, parlamentarii de la ptuere se tem că, în cazul unor anticipate, având în vedere nemulţumirea populaţiei, nu vor mai prinde un scaun de parlament.
    lansare_carte_nasti01
    „Este o mare diferenţă între realitatea din stradă, din casă, şi ceea ce se întâmplă în Parlament. Aritmetica parlamentară este într-un alt fus orar. Au fost alegeri acum doi ani, apoi printr-un transfer de putere s-a creat o majoritatea care nu are nicio legătură cu cei 90% din români care cred că ţara merge într-o direcţie greşită. Încercăm, prin această moţiune de cenzură, să punem în acord opţiunile românilor cu ce se întâmplă în Parlament. Există o presiune asupra parlamentarilor PDL la ei acasă, dar acest partid, din ce am înţeles, nu-şi va lăsa parlamentarii să ajungă la prezidiu să voteze, şi-i va ţine în bănci, ceea ce va fi foarte grav. UDMR are câteva mize neconsumate încă cu actualul guvern. Din informaţiile pe care le am nu va vota moţiunea acum, aşteptând un alt moment pentru a schimba opţiunile. Grupul pentru minorităţi a avut o tentaţie când a fost pusă problema guvernului Johannis, dar acum, înainte de stabilirea unor sume în buget pentru minorităţi, sunt mai reticienţi în a vota această moţiune. Dacă nu se transferă într-un mod mai puternic starea de spirit din societate, de pe stradă, spre parlament, şansele sunt ceva mai mici decât ne-am fi dorit ca moţiunea să treacă. Un entuziasm pe care să îl afişăm acum ar fi un mod de a crea o aşteptare falsă legată de moţiune. Este mai bine ca oamenii să ştie că în Parlament se votează greşit nu doar când se ridica un deget, dar şi când se da comanda de la Cotroceni de a menţine guvernul împotrivă voinţei marii majorităţi a oamenilor. Concluzia este că suntem pregătiţi să intrăm la guvernare şi de aceea am dorit să prezentăm la Congres un program de guvernare, credem noi cu soluţii solide în abordare problemelor sociale şi economice. În privinţa grupului UDMR, comunitatea de maghiari trebuie să pună presiune.
    UDMR este prins de unele soluţii din această lege şi nu îşi doreşte, când are un guvern mai slab şi legat de interesele lor, să îl cadă. Este foarte clar jocul lor. Teoretic, sigur că dincolo de interese, şi maghiarii care locuiesc în România au aceleaşi probleme cu majoritaea populaţiei. Dar cei ce fac strategia UDMR consideră că aceste chestiuni punctuale care pot fi obţinute acum sunt mai importante decât interesul general”, a afirmat Nastase.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90