930 x122 grota rece

avramescu

Ne era mai bine daca nu aveam guvern in ultimii doi ani

Tiberiu Avramescu, lector universitar la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Piteşti consideră că, la greşelile care au afectat mediul economic, făcute de guvernanţi în ultimii doi ani, ar fi fost mai bine pentru economia românească dacă ţara nu era condusă de niciun guvern.

Liberalul susţine, bazându-se pe cifrele prezentate chiar de ministerul finanţelor, că Guvernul nu are probleme la încasări, ci la cheltuieli, gestionând defectuos fondurile.

“În ultimii doi ani, pentr România era mai bine dacă nu aveam guvern, pentru că aceşti guvernanţi nu au făcut altceva decât să pună beţe in roate mediului economic şi nu au luat decât măsuri de austeritate. Nu au ştiut decât să taie. Mai bine se lua ca bază execuţia bugetară din 2008 şi cred că ne-am fi confruntat cu probleme mult mai mici.

Problema acestui guvern nu este la venituri, care au scăzut uşor în 2009, dar în 2010 a fost mai mari ca în 2008, ci proasta alocare a fondurilor, cheltuielile.

Un exemplu îl consituie cele două miliarde euro din decembrie, date ca pomană la primăriile PDL. Practic au făcut o pomană electorală cu o sumă care înseamnă jumătate din toate reducerile salariale de la bugetari din 1 iulie 2010”, a menţionat economistul Tiberiu Avramescu.

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90