930 x122 grota rece

catuse_arestat

O persoana retinuta la Stefanesti, vicele Mihalcea la rand

Viceprimarul de la Stefanesti, Ion Mihalcea, este cautat de Politie, urmand sa fie retinut pentru transport de persoane la sectia de vot si distribuirea de alimente si produse electorale. Deja, o persoana, Vasile Toma a fost retinuta. I.P.J. Argeş a fost sesizat că pe raza oraşului Ştefăneşti şi în satul Valea Mare – Streaua reprezentanţii unui partid politic distribuie pachete cu alimente cetăţenilor din satul respectiv. Echipa de cercetare a incidentelor electorale s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că un grup de persoane era adunat în faţa unui imobil din zona Streaua. La faţa locului au fost găsite două pungi din plastic ce conţineau alimente (băuturi răcoritoare, făină şi însemne şi fotografii ale unuia din candidaţii la preşedinţie). În urma audierii o persoană a declarat faptul că cele două pungi au fost ascunse pe marginea drumului de către un minor cu vârsta de aproximativ 10 ani, a cărui identitate nu a putut fi stabilită. De asemenea în cauză au fost identificaţi doi principali suspecţi: viceprimarul oraşului Ştefăneşti Ion Mihalcea şi un anume Vasile Toma din localitatea Ştefăneşti.
S-a stabilit faptul că, viceprimarul oraşului Ştefăneşti împreună cu Vasile Toma au distribuit produse alimentare şi materiale de publicitate electorală care indicau unul dintre candidaţi la preşedinţia României, precum şi poziţia acestuia pe buletinul de vot. Bunurile şi materialele în cauză erau distribuite din autoturismul fiului viceprimarului oraşului Ştefăneşti, autoturism ce se afla parcat în incinta gospodăriei lui Vasile Toma.
Celor doi le-a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi sancţionată de art.26 ind.4 din legea 370/2004 faptă pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a dispus începerea urmăririi penale a celor doi principali suspecţi, iar în cursul acestei zile a fost obţinută autorizaţie de percheziţie domiciliară şi a autoturismului, emisă de Judecătoria Piteşti. În urma efectuării percheziţiei la domiciliul consilierului, din oraşul Ştefăneşti, sat Valea Mare-Streaua, au fost găsite şi ridicate ca mijloace de probă mai multe materiale de propagandă electorală.
Vasile Toma a fost găsit la domiciliu, invitat la sediul Poliţiei oraşului Ştefăneşti pentru audieri, la finalizarea cărora, prin coroborare cu elementele probatorii din dosar, a fost dispusă reţinerea acestuia pe bază de ordonanţă de urgenţă pentru 24 de ore.
Cel de-al doilea suspect, viceprimar al localităţii Ştefăneşti, este căutat în vederea audierii şi stabilirii implicării sale în activitatea infracţională cercetată.
În cauză cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi dispunerii măsurilor legale care se impun.
*** Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş asigură populaţia că va acţiona ferm faţă de orice încălcare a legii şi va manifesta echidistanţă indiferent de calitatea celor care încalcă normele legale în vigoare. Totodată Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş recomandă tuturor cetăţenilor să respecte legea şi să anunţe la numărul unic de urgenţă 112 orice faptă care încalcă reglementările electorale.
Imagini, Politia Arges.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90