930×122 CAPRA 5

    simona_bucura_oprescu02

    Obiectivele Simonei Bucura Oprescu pentru Parlament

    Consilierul judeţean Simona Bucura Oprescu, vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al PSD Argeş, şi-a stabilit o serie de obiective clare în postură de candidat pentru Parlament în alegerile din 9 decembrie, pentru un loc de deputat în colegiul Mioveni.

    Fost vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, Simona Bucura Oprescu are în vedere atât educaţia, cât şi mediul de afaceri, administraţia locală şi probleme de natură socială. Pentru toate aceste domenii Simona Bucura Oprescu a elaborat deja proiecte menite să sprijine familiile care vor să aibă copii, firmele în relaţia cu statul, copiii de la ţară care vor să urmeze o facultate şi administraţiile locale şi judeţene care militează pentru a obţine venituri mai mari.

    Mediul de afaceri este în atenţia Simonei Bucura Oprescu de mai multă vreme, mai ales că ştie bine acest domeniu de activitate. Vicepreşedintele PSD Argeş propune ca statul să efectueze plata facturilor către agenţii economici în maximum 30 de zile de la emitere. Se porneşte de la ideea că statul plăteşte destul de greu astfel de facturi, ducând la blocaje în piaţă şi la dificultăţi insurmontabile uneori pentru anumite firme. Ca alternativă la această soluţie Simona Bucura Oprescu militează şi pentru un sistem de compensare a sumelor datorate de agenţii economici cu cele pe care statul le are de achitat către agenţii economici. În acest fel, susţine Simona Bucura Oprescu, mediul de afaceri ar avea de câştigat, fiind motorul dezvoltării ţării.

    Analize gratuite pentru femeile gravide pe perioada sarcinii este un alt proiect important pe care Simona Bucura Oprescu îl pregăteşte. Din păcate, pentru multe familii perioada de sarcină şi cea de naştere sunt momente greu de gestionat din punct de vedere financiar, din cauza costurilor mari pe care acestea le implică. Candidatul USL pentru colegiul Mioveni propune ca analizele specifice în graviditate să fie gratuite, inclusiv anumite examene ecografice, astfel încât să se evite bolile grave genetice la copii. În opinia Simonei Bucura Oprescu, statul ar cheltui apoi mult mai puţin cu copiii cu nevoi speciale pentru că aceştia ar fi mai puţini, iar familiile ar fi scutite de adevărate drame şi frustrări după naştere.

    De asemenea, un alt proiect avut în vedere este cel privind acordarea de şanse egale la educaţie pentru copiii din mediul rural şi cei de la oraş. Simona Bucura Oprescu porneşte în demersul său de la premisa îngrijorătoare conform căreia sub 2% dintre tinerii care ajung la o facultate provin din mediul rural. Soluţia? Simona Bucura Oprescu propune ca statul să acorde burse pentru studenţii care provin din mediul rural, astfel încât – pe baza rezultatelor bune la învăţătură şi a situaţiei materiale a familiei – să poată fi acoperite costuri legate de cazare, masă şi transport la facultate pentru aceşti tineri.

    Nu în cele din urmă, un alt proiect este legat de administraţie. Simona Bucura Oprescu are în vedere alocarea de sume de bani de la bugetul de stat pentru autorităţile locale şi judeţene numai cu consultarea prealabilă a acestora din urmă. De asemenea, Simona Bucura Oprescu susţine alocarea de resurse bugetare mai mari pentru autorităţile locale şi judeţene, încurajând astfel dezvoltarea, autonomia şi descentralizarea locale în funcţie de nevoile concrete ale administraţiilor respective, indiferent de culoarea lor politică.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3