930×122 CAPRA 5

dan-diaconescu

Partidul lui Dan Diaconescu promite marea cu sarea

Pe 29 martie este programat sa aiba loc la Bucuresti procesul prin care se va decide daca Partidul Poporului infiintat de tatal OTV, Dan Diaconescu, va fi sau nu inscris in Registrul Partidelor Politice. Pana atunci, insa, lucrurile se misca puternic in teritoriu. PPR are deja circa 3.500 de membri in Arges si 86 de organizatii si nuclee in tot atatea localitati. Un partid luat la pret de matineu de multi analisti se ridica, asadar, cu multa forta, ajungand sa capaciteze – conform sondajelor – pana la 14% din optiunile electoratului. Acest lucru se intampla pe fondul lipsei de performante din partea actualei clase politice, romanii fiind satui de „realizarile” acesteia, dar si pe fondul popularitatii OTV-ului lui Dan Diaconescu, cel care stie mai bine ca oricine sa speculeze naivitatea, ignoranta si setea de senzational a  oamenilor. Iar cand vine vorba de senzational, nimic nu depaseste promisiunile partidului infiintat in 1920 de maresalul Averescu si resuscitat de Dan Diaconescu. Cu toate contestatiile altor doua formatiuni anonime, respectiv Asociatia Romanilor Singuri (!) si Partidul Popular.

Conform programului Partidului Poporului, masurile concrete vizate de acesta daca ar ajunge la guvernare sunt in numar de 22. Unele sunt de bun simt si se inscriu in firesc. Asa cum este promisiunea de reducere a TVA-ului (poate nu chiar la 10%!), introducerea unui singur impozit pe venituri si pe proprietati, interzicerea subventionarii partidelor politice, marirea salariilor si a pensiilor, introducerea raspunderii materiale pentru procurorii si judecatorii care gresesc, interzicerea arestului preventiv si a catuselor, cu exceptia faptelor violente.

Altele, insa, par numai bune de pus la rana. Iata cateva exemple concrete:
•    „Fiecare cetatean va primi 20.000 de euro”
•    „Partidul Poporului va anula taxele actuale”
•    „Partidul Poporului va cere judecarea, de catre un tribunal al poporului, a guvernantilor care au jefuit Romania”
•    „Va cere evacuarea demnitarilor din Casa Poporului, Palatul Victoria si Palatul Cotroceni”

•    „Va infiinta Compania Nationala Averea Poporului care va distribui lunar dividende egale tuturor cetatenilor”
•    „Simplii cetateni vor deveni jurati alaturi de judecatori”
•    „Cetatenii nu vor mai plati rate la banci timp de 12 luni”

Mai putem trece in revista si interzicerea taxei pentru radio si TV, cumpararea de catre stat a pamantului nelucrat si investitiile masive in agricultura bio, precum si eliminarea salariilor pentru parlamentari, ministri si presedinte.

Chiar daca, la prima vedere, masurile propuse par desprinse dintr-un film despre un concurs de promisiuni electorale, presedintele interimar al Partidului Poporului, filiala Arges, sustine ca exista posibilitatea ca ele sa fie indeplinite. „Nu se vor da 20.000 de euro bani in mana ficecarui cetatean, nici nu ar fi posibil. Se vor emite cupoane netransmisibile pentru fiecare cetatean si, in baza acestora, se vor putea porni diverse afaceri. Nu vor fi emise toate cupoanele odata, ci cate 2.000.000 pe an.

Pe de alta parte, Romania are resurse extraordinare care nu sunt folosite, incepand cu cea umana. Avem capacitatea de a hrani 80.000.000 de oameni, dar noi importam hrana, ceea ce nu este firesc. Iar investitiile care s-ar face in contructii, agricultura si alte sectoare ar genera locuri de munca. Apoi, inghetarea ratelor la banci. Sunt 1.000.000 de romani care nu isi mai pot plati ratele acum din cauza crizei si a masurilor luate de guvernanti. De ce sa nu existe o intelegere din partea bancilor, in acord cu statul? Se poate, numai sa se vrea”, ne-a declarat Marian Fulga, cel care este convins ca partidul sau va avea succes la alegerile din 2012 si ca va putea emite pretentii si la mandate de parlamentari in judet.

PIZZERIA SAPORI 555 222
570 X 90 CAPRA 3