New Profesional Consult 930 x 122

primarie_maracineni

PD-L vrea sa ia Maracineniul cu japca

Aceasta este opinia PSD Arges, care a remis un comunicat de presa, ca reactie la faptul ca cei trei consilieri PD-L şi unul de la PNG au părăsit sala în momentul în care se trecea la vot pentru alegerea preşedintelui de şedinţă, dar si la intentia prefectului de a contesta din nou decizia Consiliului Local.

„La data de 2 august 2010 a avut loc, la sediul primăriei din Mărăcineni, şedinţa extraordinară a Consiliului Local, având drept singur punct pe ordinea de zi alegerea unui consilier local care să preia temporar atribuţiile primarului şi viceprimarului, aflaţi în stare de suspendare.

Deşi au fost prezenţi iniţial la şedinţă, cei trei consilieri PD-L şi unul de la PNG au părăsit sala în momentul în care se trecea la vot pentru alegerea preşedintelui de şedinţă. Intenţia acestora era de a bloca lucrările Consiliului Local pentru a împiedica alegerea unui consilier local PSD în funcţia de viceprimar interimar. Deşi au părăsit sala de şedinţe, consilierii PD-L nu au părăsit şi localul primăriei, întreţinând o stare de tensiune şi formulând ameninţări şi jigniri la adresa celor prezenţi.

Întrucât în sala de şedinţe au rămas cinci consilieri PSD şi unul PNL, şedinţa a fost suspendată timp de o oră, pentru consultări între grupurile politice.

În jurul orei 17 şedinţa a fost reluată, existând cvorumul legal de şapte consilieri, asigurat de cinci membrii PSD şi doi PNL. Secretara comunei a confirmat, din punctul său de vedere, legalitatea şedinţei şi s-a trecut la alegerea consilierului local delegat prin vot secret cu buletine. Au existat două candidaturi, Bucuroiu Valeria de la PSD şi Zaharia Constantin de la PNL. Câştig de cauză a avut doamna consilier Bucuroiu (PSD), care a obţinut un număr de şase voturi „pentru” şi unul „împotrivă”.

Totodată, în cadrul şedinţei a fost revocată hotărârea Consiliului Local Mărăcineni din 24 iulie, contestaţia prefectului Davidescu rămânând astfel fără obiect.

De asemenea, consilierul delegat să îndeplinească atribuţiile primarului şi viceprimarului, doamna profesoară Valeria Bucuroiu, a convocat pentru luni, 9 august 2010, ora 17, o şedinţă ordinară a Consiliului Local Mărăcineni, existând o multitudine de probleme restante, adunate în cele trei săptămâni în care activitatea primăriei a fost blocată.

Este de menţionat faptul că grupul de consilieri PD-L, în frunte cu Stelian Crăciun, a încercat să împiedice accesul în sala de şedinţe al doamnei consilier Manu Doiniţa de la PNL (sosită mai târziu) şi, mai apoi, a secretarei comunei prin ameninţări şi intimidări, dorind astfel amânarea şedinţei Consiliului Local şi prelungirea stării de blocaj şi incertitudine în care se află comuna Mărăcineni de trei săptămâni.

La acest blocaj a contribuit şi decizia prefectului Gogu Davidescu de a contesta prima hotărâre a Consiliului Local, dar şi faptul că o instanţă de judecată nu a sesizat urgenţa nevoii de rezolvare a situaţiei de la Mărăcineni, dând termen de dezbatere a cauzei abia în luna octombrie.

Din punctul nostru de vedere, şedinţa Consiliului Local Mărăcineni din data de 2 august 2010 şi hotărârea adoptată de către acesta prin care doamna consilier local Valeria Bucuroiu a fost delegată să îndeplinească atribuţiile primarului şi viceprimarului este perfect legală.

De aceea, oricine va contesta această hotărâre credem că o va face numai din motive politicianiste şi din interes de grup, având drept rezultat prelungirea blocajului din primăria Mărăcineni, iar asupra acestor persoane ne rezervăm dreptul de a formula plângeri penale pentru abuz în serviciu”, se precizeaza in comunicatul PSD Arges. {loadposition inside}

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90