930×122 POSADA 5

iani_popa

PDL face epurari politice in institutii publice!

Preşedintele PNL Argeş, Ion Popa acuză faptul că în instituţiile deconcentrate, folosindu-se de obligaţia de a pune în aplicare o serie de decizii guvernamentale, se realizează o veritabilă epurare pe criterii politice în rândul funcţionarilor.

Liderul PNL Argeş a anunţat că va cere tuturor angajaţilor care se consideră nedreptăţiţi de concursurile organizate de şefilor portocali să îi semnaleze faptele acestora pentru a le face publice. În urmă cu câteva săptămâni, deputatul PSD Radu Vasilică a prezentat textul unui mesaj despre care a susţinut că ar fi fost primit de către toţi şefii de instituţii. Prin mesaj, aceştia erau atenţionaţi să trimită la sediul PDL, înainte de aprobare, lista celor care ar urma să fie disponibilizaţi prin ordonanţa 63. „În multe instituţii se organizează concursuri. Nu ştim pentru ce. Colegii mei şi oameni simpli susţin că sunt supuşi unor presiuni uriaşe în
instituţiile publice. Se producea cum o epurare pe criterii poltiice. Majoritatea celor din alte partide vor pleca şi va fi un lucru pedepsit ca un cetăţean să aibă o opţiune politică diferită de cea a PDL. Avem de-a face cu incompetenţa unor şefi care sunt puşi să facă restructurări, dar şi cu o epurare politică.
Atrag atenţia celor de la PDL că atunci când ai început un astfel de gen de măsuri, terbuie să te aştepţi că vei primi acelaşi gen de tratament într-un alt moment. Cel mai grav însă este că instituţiile nu merg şi cetăţeanul are de suferit. Mi s-a atras atenţia că am făcut o mare greşeală că am apreciat eu modul în care unii oameni de la PDL conduc instituţiile statului, că am spus că unii sunt incompetenţi. Ei bine, eu anunţ că voi propune colegilor din partid ca cei care lucrează în instituţiile publice să facă investigaţii, să semnaleze toate presiunile şi încălcările legii. Săptămânal, vom contabiliza aceste semnale şi le vom transmite organelor competente şi presei. Nu putem accepta să se recurgă la astfel de acţiuni, în care oamenii sunt daţi afară numai pe criterii politice. Vorbim aici despre oameni care au copii la şcoală, au de plătit rate sau dări la stat, vine iarna…Şi toţi vor fi
daţi afară pe criterii politice, pentru că nu veţi vedea vreun pedist care să pice aceste concursuri. Noi nu am făcut astfel de restructurări pe criterii politice. Am lucrat cu doi subprefecţi de la PDL. Am lucrat cu mai mult de jumătate din directorii de instituţii care erau din alte partide. Ceea ce se întâmplă însă acum în instituţii…Asemenea răutate ca la oamenii PDL parcă nici la comunişti nu am văzut!”, a afirmat Ion Popa.

555×222 grota rece
570×90 MAIA