930 x122 grota rece

    carne

    PDL zice ca a votat…din greseala reducerea TVA la alimentele de baza

    Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu unanimitate de voturi iniţiativa mai multor social-democraţi cu privire la reducerea TVA la 5% la alimentele de bază. Actul normativ vizează modificarea Codului fiscal şi prevede aplicarea cotei reduse de 5% asupra bazei de impozitare pentru livrarea de pâine, carne, lapte, ulei vegetal şi zahăr, precum şi pentru livrarea locuinţelor ca parte a politicii sociale, inclusiv a terenului pe care sunt construite.

    În punctul de vedere transmis, Executivul a arătat că nu susţine această iniţiativă legislativă. Proiectul, depus la Parlament în 2009, are ca iniţiatori 56 de senatori şi deputaţi de la PSD, PNL dar şi foşti sociali-democraţi în prezent membri ai UNPR, precum Valeriu Steriu.
    O altă iniţiativă legislativă care a fost adoptată marţi, cu 286 voturi favorabile, două voturi împotrivă şi două abţineri, aparţine democrat-liberalului Mircia Giurgiu şi prevede modificarea Codului fiscal în vederea neimpozitării pensiilor sub 2.000 de lei. Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei sociale, Ioan-Nelu Botiş a afirmat că a votat pentru neimpozitarea pensiilor de până la 2.000 de lei.
    Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, care a votat si el legea, susţine că votul din Camera Deputaţilor a fost eronat. Potrivit acestuia, există două variante prin care se poate repara votul de marţi.
    „A fost o eroare, pentru că s-a ştiut că e raport de respingere. Acum există două variante: fie preşedintele să retrimită cele două proiecte înapoi în Parlament, fie Guvernul să corecteze printr-un act normativ”, a declarat ministrul de Finanţe.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3