930 x122 grota rece

oua1

Pendiuc a primit un cos cu oua de la doi studenti straini

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a primit joi, 13 mai, o vizita surprinzatoare la biroul din Primarie din partea a doi studenti straini care invata la Pitesti, fiind in an pregatitor. Chiar de Inaltare, acestia i-au oferit primarului un cos cu oua rosii, ba chiar au si ciocnit oua cu edilul.

Kristina Mihallari din orasul albanez Korca si kenyanul Anthony Rugutt din Nairoby au fost studentii care l-au vizitat pe primarul Pendiuc. Cei doi au avut si cateva intrebari pentru primar, cum ar fi ce parere are de acest gest sau daca a fost in Africa.

„Ma bucur foarte mult pentru aceasta actiune. Nu ma asteptam, dar va propun ca actiunea sa continue. Ba chiar va invit sa participati la editia din acest a Festivalului Multietnic”, le-a spus Pendiuc studentilor straini care „rupeau” binisor romaneste.

Cei doi au venit imbracati in costume populare romanesti si au spus ca actiunea lor face parte dintr-un program de promovare, prin intermediul strainilor, a traditiilor romanesti.

Actiunea, intitulata „Inaltarea la romani”, a fost initiata de Asociatia Cred in Tine iar obiectivul acesteia este promovarea obiceiurilor romanesti  de inaltare in randul studentilor straini (incondeiat oua).

Parteneri in aceasta actiune au fost si Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti, mesterul popular Liliana Vasile si Casa de Cultura a Studentilor din Pitesti. Studentii straini au participat si la tabere de creatie organizate la Muzeul Golesti din Stefanesti, actiune care s-a bucurat de un succces deosebit. Primarul Tudor Pendiuc le-a propus studentilor sa organizeze si o seara a strainilor la Pitesti.

{loadposition inside}

 

 

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90