930×122 CAPRA 5

poste_campanie

PNL nu vrea dizolvarea Agentiei de Protectie a Mediului Arges

PNL Argeş va solicita conducerii naţionale ca grupurile parlamentare să voteze împotriva intenţiei ministeriale de dizolvare a Agenţiei de Protecţie a Mediului Argeş, care ar urma să fie comasată cu Agenţia Regională de Protecţia a Mediului.

Reacţia liberalilor vine, conform lui Marius Postelnicescu, în urma unei analize a comisiei de mediu din cadrul organizaţiei şi ca urmare a sesizărilor venite din partea angajaţilor de la Agenţie. „Hotărârea de guvern pe care o pregătesc cei de la minsiterul Mediului, adică dizolvarea a opt agenţii de protecţia mediului, printre care şi cea din Argeş, prin comasarea cu agenţia regională de protecţia a mediului, nu este una bine fundamentată. Există diferenţe între textul de fundamentare şi hotărârea în sine. Există şi un procent de reducere a personalului cu 12%, însă Comisia Europeană a cerut permanent o creştere a activităţii şi a personalului în domeniul
protecţiei mediu. În plus, nu există nicio diferenţă clară între atribuţiile Agenţiei judeţene şi cele ale Regionalei. Am discutat cu salariaţi şi conducerea agenţiei. Nu sunt de acord. Atribuţiile de control ale Agenţiei judeţene nu sunt totuna cu cele preponderent administrative Regionalei. Vom cere parlamentarilor noştri să nu se voteze această hotărâre de guvern”, a afirmat Marius Postelnicescu.

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90