930×122 CAPRA 5

pavelescu-milut

PNTCD si-a schimbat conducerea la Pitesti

Pentru prima oara dupa 1990, o sedinta a Consiliului National de Conducere al PNTCD a avut loc sambata, 22 mai, la Pitesti. Evenimentul s-a produs „in doua reprize”, prima fiind constituita de o conferinta de presa sustinuta de prim-vicepresedintele partidului, Aurelian Pavelescu, cea de-a doua din insasi sedinta Consiliului. Aurelian Pavelescu a devenit la Pitesti noul lider al PNTCD la nivel national.

Surpriza zilei – asteptata, spun unii – a fost demisia lui Marian Petre Milut din functia de presedinte al partidului la nivel national, demisie inaintata chiar in timpul sedintei de la Pitesti. Dupa ce a inmanat scrisoarea catre membrii Consiliului, Milut a plecat val-vartej de la Bucuresti. Aurelian Pavelescu a preluat conducerea PNTCD la nivel national iar Consiliul a decis ca pana in septembrie sa aiba loc un Congres in care fractiunile PNTCD sa fie reunite.

In esenta, Milut sustine, in motivarea demisiei sale, ca eforturile lui ar fi dat rezultate mai bune daca nu ar fi fost opozitia acerba a celor „depasiti politic de realitate si ca invidia e dusmanul redresarii partidului”. Milut a acuzat astfel diverse aripi desprinse din PNTCD de-a lungul vremii, asa cum s-a intamplat si in Arges.

„Am reusit sa redau partidului o orientare de dreapta, populara, promovandu-l ca atare in cele mai inalte medii politice, crestin-democrate ale dreptei popular-europene. Toate aceste eforturi ar fi dat rezultate si mai bune, daca nu as fi intalnit o opozitie acerba, dar stupida, din partea unor persoane depasite din punct de vedere politic de realitate, precum si a unora care, pana de curand, pretindeau ca sunt alaturi de mine. Invidia, rautatea, si pe alocuri chiar incompetenta, au fost, sunt si din pacate raman dusmanii reveniriii PNTCD in centrul politicii romanesti si europene, acolo unde i-ar fi locul. Las conducerea partidului in mod statutar Consiliului National de Conducere(CNC) si Biroului National de Conducere (BNC) si sper, in mod sincer, ca se va naste in fine o generatie de politicieni apti sa duca mai departe traditia PNTCD. Raman un simplu slujitor credincios al crestin-democratiei si al valorilor europene in Romania”, a motivat Milut demisia sa.

Pe de alta parte, merita mentionat faptul ca PDL si PNTCD par sa se inteleaga, in sfarsit, si in Arges. Aurelian Pavelescu, prim-vicepresedintele PNTCD, a sustinut conferinta de presa de sambata alaturi de secretarul general al PDL Arges, Florin Fratica (primarul comunei Bradu), ca semn al deschiderii pentru o colaborare intre cele doua partide cu o orientare politica identica.

Pavelescu a mentionat ca PNTCD nu isi asuma masurile luate de Guvern pentru a reduce cheltuielile bugetare, dar ca protocolul de colaborare dintre cele doua partide, semnat in campania electorala din noiembrie 2009, se doreste a fi onorat si dus pana la capat, respectiv pana la alegerile din anul 2012.

{loadposition inside}

 

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90