930 x122 grota rece

pdl_delegatie_stiri

Politicienii s-au inghesuit la fotografii la comemorarea Revolutiei

La 21 de ani de la Revoluţie, la Piteşti, în faţa Monumentului Eroilor din Piaţa Vasile Milea, parcă mai abitir ca niciodată, sau poate senzaţia este dată şi din cauza crizei economice parcă menţinută voit de mediul politic, culorile partidelor au fost mai stridente ca niciodată.

Ca de fiecare dată, delegaţiile instituţiilor şi cele ale partidelor au venit în Piaţă. Numai că, dureros parcă, mai toţi oamenii de rând se gândeau, de această dată, că au trecut 21 de ani de la jertfa unor conaţionali care au visat la o viaţă decentă şi la libertate, 21 de ani în care prosperitatea economică nu s-a cunoscut, decât cu mici excepţii temporare. 

În mod straniu, ieri, politicienii au luat faţa oamenilor de rând, ba chiar şi membrilor asociaţiilor de revoluţionari- câţi or mai fi revoluţionari la modul corect- la 21 de ani de viaţă tulbure, de democraţie întoarsă cu susul în jos şi de sărăcie. 

Politica mai presus de toate

Au depus coroane de flori prefectul Gheorghe Davidescu, cel care a povestit, şi în anii trecuţi, cum soldat fiind, trebuia să apare sediul Televiziunii Naţionale la Revoluţie.
ceremonie_revolutie02
Şi preşedintele CJ Argeş Constantin Nicolescu, însoţit de vicepreşedinţii Florin Tecău şi Florea Costache au depus coroane de flori, la fel ca şi primarul Tudor Pendiuc, subprefectul Ion Cârstoiu, şi consilieri judeţeni şi locali. S-a remarcat prezenţa extrem de scăzută a parlamentarilor, cei mai mulţi fiind la Bucureşti, la dezbaterile pe Legea Bugetului. De la PDL a sosit însă deputatul Sorin Pandele. Aşa a fost el setat, să vină numai la sărbători, când e lume multă, cu activitatea în colegiu şi în Parlmament stă mai slab.  De la ceremonie a lipsit şi Ion Popa, liderul PNL Argeş. Delegaţia liberală a fost condusă de consilierul judeţean Marius Postelnicescu, fostul preşedinte al PNL Piteşti.

A ieşit însă în evidenţă delegaţia inspectorului general şcolar judeţean, Gabriel Bratu, dar mai ales a pedeliştilor,  care au venit în haită, cu vreo 50 de persoane, mândri probabil de faptul realizările lor pentru viaţa cotidiană a cetăţenilor acestei ţări, dar şi de faptul că Guvernul a decis să amâne la plată indemnizaţiile destinate revoluţionarilor, plăţile urmând să fie efectuate eşalonat, în intervalul 2012-2014.

La 21 de ani, chiar de ar fi să încălcăm protocolul unor astfel de evenimente, poate că ar fi mai bine ca politicienii, chiar dacă sunt şefi de instituţii, să se afişeze mai sobru şi mai timid la astfel de evenimente. Poate ar fi mai bine ca ei să înceapă să îşi şi facă treaba mai cu sârg şi mai cinstit, acolo unde au fost aleşi sau numiţi, iar oamenii.- piteştenii, argeşenii şi românii de rând să fie cei care să cinstească memoria celorlalţi români de rând care au murit visând la o democraţie reală. O democraţie după care, din păcate, şi acum românii de astăzi o visează….

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 POSADA 3