EcoMoto 930×122

    magazin_de_vise_spiceshop

    Politistii Antidrog au descins la magazinele de vise

    Pitesti. 30 august 2010.
    Peste 4.000 de produse de tip etnobotanic si 3 kg de substante pulverulente au fost identificate si confiscate de catre politistii antidrog, in urma a 17 descinderi efectuate in acest weekend pe raza judetului Arges. Au fost intocmite 6 dosare de cercetare penala, iar reprezentantii Garzii Financiare au suspendat activitatea a doua societati comerciale. Actiunea a fost organizata de politistii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate, in colaborare cu procurori DIICOT.

    Sambata, politistii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Pitesti coordonati de procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Pitesti si sprijiniti de efective judetene de politisti din cadrul serviciilor: Investigarea Fraudelor, Investigatii Criminale, Criminalistic si Interventie Rapida, precum si de reprezentanti ai Garzii Financiare Arges, au efectuat o actiune pentru combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.Au fost efectuate controale la mai multe societati comerciale, cunoscute sub denumirea „magazine de vise”, de pe raza judetului Arges, fiind verificate substantele care erau comercializate.
    In urma cercetarilor a fost stabilit faptul ca 6 societati comerciale ofereau spre vanzare produse de tip „etnobotanic”, care contineau substante interzise pentru detinere si comercializare, substante ce se regasesc in tabelele anexa ale Legii 143/2000- privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.
    Politistii au efectuat 17 descinderi la sediile societatilor comerciale in cauza, a unitatilor de vanzare a acestora, precum si la adresele de domiciliu a proprietarilor, administratorilor si personalului acestor unitati.
    In urma perchezitiilor au fost ridicate 4.000 de produse „etnobotanice”, ambalate sub diferite forme, avand preturi cuprinse intre 30 si 800 lei, precum si 3 kg de substante pulverulente si fragmente vegetale ce urmeaza a fi inaintate spre expertizare Laboratorului Central de Analiza si Profil al Drogurilor din cadrul IGPR- D.C.C.O. pentru a se stabili natura acestora. Valoarea de piata a produselor se ridica la aproximativ 3.200.000 de lei. A fost ridicat si un ghiveci de flori in care se afla o planta de canabis in stadiul de maturitate.
    Politistii au intocmit 6 dosare de cercetare penala, iar reprezentantii Garzii Financiare Arges au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 60.000 de lei si au suspendat activitatea a doua dintre societatile comerciale.
    Cercetarile vor continua in vederea documentarii intregii activitatii infractionale, urmand a fi propuse masuri legale, iar actiunile de prevenire, combatere si descurajare a traficului si consumului ilicit de droguri vor fi intensificate in perioada urmatoare.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3