930X122 MAIA

Ponta, mucles la condamnarea lui Nicolescu! Nu mai e Nicolescu „victimă politică”?

Nici Victor Ponta și nici un alt lider PSD de la București nu au comentat public condamnarea lui Constantin Nicolescu la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Corect. O decizie a unei instanțe de judecată nu trebuie comentată de politicieni.

Problema este alta. Pe vremea când PSD se afla în opoziție, e bine să ne reamintim, Ponta tuna și fulgera la adresa Direcției Naționale Anticorupție și a regimului Băsescu, acuzând că Nicolescu este o „victimă politică”. La începutul anului 2011, după ce președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș a fost reținut de DNA, Ponta a venit personal în Pitești ca să demaște „infamia”. Nu singur, ci alături de alți PSD-iști de la Centru: Adrian Năstase, actualii miniștri Titus Corlățean și Nicolae Bănicioiu, primarul Marian Vanghelie și Adrian Severin. Toți au criticat la unison, pe scările de la intrarea în sediul județean din Pitești al PSD Argeș (foto), „abuzul” împotriva lui Constantin Nicolescu.

Ulterior accederii USL-ului la guvernare, aproape peste noapte, Victor Ponta, devenit premier, a schimbat radical registrul. Nu doar că nu a mai plâns pe umărul președintelui din Argeș. Mai mult, în perioada interimatului său la conducerea Ministerului Justiției l-a propus ca procuror-șef adjunct la Direcția Națională Anticorupție chiar pe cel care a instrumentat dosarul lui Nicolescu: pe Călin Nistor, fostul șef al DNA Pitești. De atunci încoace, Ponta, deși invitat de Constantin Nicolescu, nu a mai călcat pe la niciun eveniment important al PSD Argeș. Că Nicolescu a fost „abandonat” de Victor Ponta și de ceilalți lideri cu greutate ai social-democraților este limpede ca lumina zilei și de mai mult timp.

Amintim că în dosarul în care președintele CJ Argeș a fost condamnat de Curtea de Apel București la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare urmează recursul la Înalta Curte de Casație și Justiție.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
eurial 570×90