Donaris 930 x 122

    poste

    Postelnicescu: Pitestenii vor tremura de frig la iarna

    Preşedintele P.N.L. Piteşti, Marius Postelnicescu a criticat faptul că administraţia locală a “dat liber” la debranşări de la sistemul centralizat de termoficare, fără să ofere piteştenilor alternative.

    Postelnicescu consideră că Primăria Piteşti este depăşită de situaţie şi că ar fi trebuit să se continue investiţia în centralele de bloc şi de cartier. Liberalul anticipează că mulţi piteşteni se vor debranşa pentru că nu vor avea cu ce să achite facturile pe iarnă şi, în aceste condiţii, nici nu îşi vor permite achiziţionarea de centrale termice de apartament.

    “Rămân surprins că se dă liber la debranşări pentru că toată iarna şi în primele luni ale primăverii am aflat că se încerca formularea unui regulament care să nu permită prea uşor debranşarea şi să se menţină cât mai mulţi consumatori. Cei de la primărie cred că sunt depăşiţi de găsirea unei soluţii de reabilitarea a sistemului de încălzire centralizată. Şi anul trecut, primarul a spus că cetăţenii ar trebui să îşi monteze centrale murale. Cum să faci această declaraţie, când conduci un asemenea serviciu. Ca şi consumator, este bine, pentru că este democraţie, dar trebuie anumite limite. În toate statele sunt servicii publice administrate de stat sau date în gestiunea unor firme private cu reglementări clare.
    Ori, dacă vom da drumula cum la debranşări, o să vedem câţi îşi vor instala centrale murale. Oamenii se vor debranşa, dar nu vor avea bani de centrale. Vor sta pe frig, vor da drumul la gaz, vor căptuşi pereţii, pentru că nu îşi vor permite achiziţionarea de centrale cu 70 de milioane. Nu s-a continuat găsirea unei soluţii pentru acestă problemă care este cea mai importantă pentru cetăţeni. Trebuia să se continue cu acest proiect al centralelor de asociaţie. Este bine că s-a permis debranşarea, dar trebuia venit cu variante, ca să nu tremure oamenii de frig la iarnă”, a afirmat liderul P.N.L. Piteşti.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3