New Profesional Consult 930 x 122

termoficare_debransare

Postelnicescu: Termoficarea va intra din nou in colaps

Consilierul judeţean Marius Postelnicescu, liderul P.N.L. Piteşti, atrage atenţia administraţiei publice locale că este necesară o mai mare atenţie acordată activităţii celor mai mari două consumatoare de subvenţii din bugetul local – Termoficarea şi transportul în comun de călători.

În opinia sa, problemele acestor două servicii ar trebui să fie atacate acum, când sezonul cald permite, mai ales la termficare, lucrări de investiţii. “În ciuda numeroaselor semnale, observ că încă se tergiveseaza problema sistemului de încălzire centralizată şi transportului public în comun. Acestea sunt cele mai mari consumatoare de subvenţii de la Consiliul Local.  Nu ar fi o problemă că sunt subvenţionate, ci că nu lucrăm la o strategie să preîntâmpinăm aceste perioade de colaps. Subvenţiile vor fi eliminate şi din cauza crizei şi ca urmare a directivelor U.E. Atunci, preţul pe gigacalorie va fi recuperat de la consumatori. Deşi s-a propus o reducere de 10 lei la consumator a preţului la gigacalorie, nu cred că se va realiza, decât în detrimentul unei calităţi defectuoase a serviciilor. Nu există infrastructura pusă la punct, iar aducerea surselor de încălzire cât mai aproape de bloc s-a realizat sporadic.
De aceea, în toamnă şi în iarna acestui an, am putea avea sistări ale producţiei termoficării pe arii extinse în oraş pentru că deja avem o cerere impresionantă de debranşare din partea populaţiei. Sunt informaţii că se stagnează proiectul cu stabilirea punctelor de consum, a consumatorilor pe fiecare zonă pentru a începe acţiunea de reabilitare şi modernizare concretă, a afirmat el. {loadposition inside}

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3