New Profesional Consult 930 x 122

basescu__mitingpitestiu303

Presedintele Traian Basescu: „Nu analizez in acest moment posibilitatea dizolvarii Parlamentului”

Presedintele Traian Basescu a participat marti seara la emisiunea „Tu decizi pentru Romania”, la postul de televiziune TVR 1. Cu aceasta ocazie, Seful statului a declarat ca nu are in vedere dizolvarea Parlamentului, in cazul in care va obtine un nou mandat. „Avand in vedere alte considerente, eu plec de la nevoie de a da un Guvern pe timp de criza, nu analizez in acest moment posibilitatea dizolvarii Parlamentului, ci, daca nu va trece Guvernul Negoita, voi desemna un alt premier”, a spus seful statului.
Seful statului a spus ca este „inca optimist” ca Guvernul Negoita va trece de votul Parlamentului. „Eu inca sunt optimist ca in tara asta exista responsabilitate la nivelul Parlamentului. Nu vad de ce nu ar instala Guvernul acum, pentru ca avem obligatii de rezolvat. La alianta pe care au constituit-o pot darama Guvernul dupa alegerile prezidentiale”, a spus Basescu, referindu-se la „alianta de la Grivco”, care a refuzat dialogul cu premierul desemnat.
Totodata, Presedintele Traian Basescu a declarat ca „se pare ca iesim din recesiune”, estimand ca Romania isi va relua cresterea economica in primul trimestru al anului 2010. „Se pare ca iesim din recesiune. Avem in septembrie fata de august o crestere a productiei industriale cu 21,3%, avem o crestere in constructii cu 13,2% fata de august, avem o crestere in comertul cu autovehicule de 2,8%. Avem si sectoare cu scadere, dar agricultura in septembrie este cu 1%, nu fata de august 2009, ci cu 1% plus fata de august-septembrie 2008”, a precizat Traian Basescu la postul public de televiziune.
Seful statului a mai aratat ca estimeaza ca Romania isi va relua cresterea economica in primul trimestru al anului 2010. „Cred ca vom avea o scadere economica sub minus 8% in trimestrul trei, ceea ce probabil ne va duce la reluarea cresterii economice undeva in trimestrul I al anului 2010. Iesim din recesiune fara Guvern”, a spus Presedintele Traian Basescu.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90