New Profesional Consult 930 x 122

asfaltari_01

Primarii pastreaza investitii pentru… alegerile parlamentare

Este un lucru ştiut că în campania electorală şi în preajma acestora edilii se agită cel mai mult. Se vede asta şi în judeţul Argeş. Peste tot se ridică podeţe, se fac drumuri, se construiesc sedii de Primării, se bagă apă, se introduc reţele de canalizare. Parcă tocmai acum s-au vărsat sacii cu bani în localităţile judeţului. În realitate, paşii pentru realizarea acestor investiţii au fost atent calculaţi, astfel încât executarea efectivă a acestora să pice în campanie. Să vadă lumea că se face ceva. Ei bine, sunt edili care mai păstrează un as în mânecă sau mai mulţi şi pentru alegerile parlamentare!

 

Unii dintre primarii cu care am stat de vorbă au recunoscut realitatea. „Am făcut grosul lucrărilor acum, dar mai avem şi lucrări păstrate pentru la toamnă. Vine campania pentru alegerile parlamentare, atunci cu ce mai ieşim în faţă? Tot noi trebuie să îi ducem în cârcă şi pe candidaţii de Parlament, nu altcineva. La fel se întâmplă peste tot, în toate comunele”, ne-a declarat un primar din zona de sud a judeţului, din cadrul USL (mai precis, de la PSD). Unii primari chiar au făcut un caz de-a lungul vremii din faptul că au susţinut diverşi candidaţi, aşa cum a fost situaţia edililor din Bascov şi Albota.

 

Conform legislaţiei în vigoare, parlamentarii sunt aleşi uninominal. În toamnă va fi prima dată când senatorii şi deputaţii vor fi aleşi direct din primul tur, indiferent de prezenţa la urne, contând doar cine se clasează pe primul loc într-un colegiu sau altul. Din experienţa alegerilor din 2008 însă se ştie că cel mai mult contează nu candidaţii pentru Parlament cât primarii pe care îi are un partid!

În fond, primarii duc greul, căci tot lor le revine sarcina mobilizării electoratului la urne. Astfel, dacă primarii nu au chef să susţină anumiţi candidaţi, aceştia riscă să nu mai ajungă în Parlament. De-a lungul timpului au fost destule cazurile în care edili din Argeş şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că au alergat în campaniile electorale pentru candidaţii pentru Parlament, iar deputaţii şi senatorii aleşi nu au mai trecut apoi pe la ei prin comună…

Inaugurarea a diverse obiective de investiţii mari în perioada campaniei electorale nu figurează însă pe agenda primarului din Piteşti, Tudor Pendiuc. „Avem proiecte multe în derulare. La unele aşa au fost procedurile, uneori greoaie, de am ajuns până acum cu ele, căci ar fi trebuit deja să fie gata unele din ele.

Avem în lucru zona de agrement din Trivale, parcul Lunca Argeşului, ca să dau doar două exemple, dar vor fi gata după alegeri, prin vară. Sincer, chiar eu am cerut să nu fie făcută nicio inaugurare în campanie, pentru a evita orice discuţii”, a spus primarul Tudor Pendiuc.

555×222 grota rece
Pizza Sapori Italia 570 90