930×122 CAPRA 5

    valerica_bucuroiu

    Primarul Niculaie Serban inlocuit cu o profesoara

    Pitesti. 26 iulie 2010.
    Profesoara Valerica Bucuroiu, membra PSD, ocupa de sambata functia interimara de primar al comunei Maracineni. Valerica Bucuroiu a fost aleasa de catre consiliul local sa preia atributiile de primar si viceprimar ai comunei Maracineni, in urma suspendarii din functie a celor doi, prin ordinul prefectului. Aceasta va conduce primaria prin delegatie pana la expirarea celor 29 de zile in care edilul Niculae Serban si viceprimarul Ion Tentea se afla in arest preventiv pentru fapte de coruptie. In situatia in care termenul de detentie al celor doi se va prelungi, atunci mandatul primarietei Valerica Bucuroiu va continua pentru o perioada de maximum sase luni, dupa care Prefectura va constata incetarea de drept a mandatului celor doi edili. In aceasta situatie Guvernul va dispune organizarea, in cel mult 90 de zile, de alegeri partiale la Maracineni.
    Prefectul Gheorghe Davidescu contesta insa desemnarea doamnei Bucuroiu in functia interimara de primar pe motiv ca nu au fost indeplinite o serie de regului esentiale. Cel mai clar motiv este meintrunirea numarului minim de consilieri locali care sa poata vota aceasta decizie. Din totalul de 13 consilieri, la sedinta de sambata au fost prezenti doar sase, din numarul minim de sapte, adica 50+1. S-a ajuns la aceasta situatie deoarece consilierii PDL au parasit sala de sedinte, in semn de protest dupa ce cate un consileir de la PSD si PNL au demisionat, iar locul acestora a fost luat imediat, fara respectarea prevederilor legale, de alte persoane, care teoretic, in asemenea conditii nu indeplineau rolul de consilieri cu drept de vot.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3