930×122 CAPRA 5

primarie_maracineni

Primarul si vicele de la Maracineni, retinuti

Primarul comunei argeşene Mărăcineni, Nicolae Şerban, a fost reţinut vineri de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti pentru fapte de corupţie, într-un dosar în care mai este cercetat şi viceprimarul Ion Tentea.

Pe numele primarului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore sub acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârşit în legătură cu o faptă de corupţie şi uz de fals.

Nicolae Şerban este audiat în continuare de procurori, urmând cel mai probabil să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, procurorul Laurenţiu Palaghia.

Primarul şi viceprimarul comunei argeşene Mărăcineni sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie, într-un dosar în care au mai fost puse sub urmărire penală şi alte persoane, angajaţi ai Primăriei Mărăcineni.

Procurorii şi poliţiştii au efectuat, pe 13 iulie, o percheziţie la sediul Primăriei Mărăcineni, de unde au ridicat mai multe documente. Anterior, în cursul aceleiaşi zile, au fost percheziţionate locuinţele primarului şi viceprimarului localităţii.

Percheziţiile de la Primăria Mărăcineni au legătură, conform unor informaţii neconfirmate oficial, cu o anchetă ce vizează modul în care au fost realizate o serie de investiţii din fonduri publice, existând suspiciuni că lucrările au fost supraevaluate. Ancheta a fost demarată în urma unui denunţ.
O guvernare nu se poate face cu asemenea atitudini dictatoriale
Liderul PSD Argeş, Constantin Nicolescu, a criticat acţiunea DNA. Nicolescu a considerat că aceste acţiuni nu sunt altceva decât intimidări ale unei guvernări dictatoriale pe care PDL a impus-o la nivel naţional. În opinia liderului PSD Argeş, este foarte uşor ca cineva din administraţie să facă greşeli în actul de conducere în condiţiile în care foarte multe legi nu numai că sunt interpretabile, dar se şi contrazic între ele. „Modul cum s-a acţionat la Mărăcineni a fost abuziv. Nu poţi să intri într-o primărie de parcă primarul era ar fi făcut vreo crimă sau cine ştie ce ilegalitate gravă. Şi vă mai spun ceva. Dacă vrei să scoţi acum pe cineva cu ceva în neregulă, în legislaţia din România, este simplu. Toată lumea poate greşi, mai ales că şi legile sunt interpretabile. Eu nu ştiu dacă primarul de la Mărăcineni a făcut sau nu vreo greşeală. Dar genul acesta de acţiuni, de intimidare, mai ales când vin de la instituţii ale statului, sunt anormale în orice stat de drept. Ne-a luat pe toţi DNA, este ceva normal, nu? Trăim şi vremuri din astea, o să trăim şi unele mai complicate, poate. Eu zic, ca să fie mulţumiţi cei de la PDL, să ne ia pe toţi şi să ne ducă undeva… O guvernare nu se poate face cu asemenea atitudini dictatoriale”, a menţionat preşedintele PSD Argeş.
Sursa: AGERPRES{loadposition inside}

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3