NOR CURIER 930X122

postelnicescu

Primii care vor fi disponibilizati vor fi cei fara pile

Marţi, preşedintele C.J. Argeş anunţa că aproximativ jumătate din angajaţii pe periodă determinată de la Consiliul Judeţean vor fi disponibilizaţi. Marius Postelnicescu, consilier judeţean, crede însă că numărul disponibilizărilor va fi mai mare în perioada care va urma.

Liberalul a afirmat însă că aparatul a fost supradimensionat prin angajări “pe pile” şi a subliniat că cei care vor suferi primii în faţa disponibilizărilor vor fi cei care vor avea relaţiile cele mai slabe.
“Salariile sunt mici şi cei buni pleacă, dacă au unde, mai ales după ce vor fi efectuate şi aceste reduceri de 21%. Problema este, şi trebuie să fim corecţi, că angajările s-au făcut mai mult pe relaţii. Şi acum, când urmează disponibilizările, care are relaţia mai bună rămâne, care nu, va fi dispobinibilizat şi ar trebui să plece. Asta s-a întâmplat şi la Consiliul Judeţean, dar este valabil şi la deconcentrate şi la instutiile subordonate Consiliului, dar şi la Primăria Piteşti şi la toate primăriile din ţară. Şi la mediul rural şi în cel urban.  Doar nu o să plece fii sau rude ale primarilor, la ţară, ci acei oameni care sunt cu experienţă, care s-au angajat când sistemul pilelor şi nepotismelor nu funcţiona atât de bine. Termenul de resurse umane, deşi este definit în toate cărţile de specialitate, la noi nu a existat. Eu, când am fost director la Apele Române, dădeam anunţ de angajare pentru concurs în presă, iar concursul era organizat de comisii de specialişti. Aveam până şi reprezentant al sindicatelor în comisii, ca să nu se pună problema că cel care câştiga ar putea fi ruda cuiva şi pentru asta a fost angajat”, a afirmat el.{loadposition inside}

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3