EcoMoto 930×122

avramescu

Prin legea asumata de Funeriu se politizeaza si universitatile

Liberalul Tiberiu Avramescu, lector universitar la Facultatea de Ştiinţe Economice la Universitatea Piteşti, crede că cea mai mare problemă la învăţământul superior, conform prevederilor legii Educatiei asumate de Guvern, o constituie politizarea universităţilor.

„Încercarea politizării învăţământului superior este extrem de gravă. Universitatea era un spaţiu unde politicul nu a prea a pătruns. Conducerea era aleasă prin vot. Prin noua lege, o parte din cei de la conducere nu vor mai fi aleşi prin vot, şi mă refer aici la decani. În cazul rectorilor, ei vor fi aleşi prin direct al Senatului sau poate fi numit în urma unui concurs. Or, ştim cum se aleg cei ce ocupă o funcţie în sectorul public prin concurs. La fel de grav este faptul că nu se mai prevede nici că trebuie să ai un anumit grad didactic că să accezi la o funcţie. Te poţi trezi cu oricine de la orice universitate. Dacă are carnet portocaliu, poate ajunge decan
sau rector”, a afirmat Avramescu.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3