930×122 CAPRA 5

    draghici

    Produsele din cosul zilnic vor avea TVA de doar 5%

    Deputatul PSD Mircea Drăghici a iniţiat împreună cu alţi 56 de parlamentari ai Opoziţiei o măsură “salvatoare pentru toate categoriile sociale şi de stimulare a economiei”.

    Ieri, s-a votat în Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci iniţiativa legislativă de reducere la 5% a TVA-ului pentru produsele din coşul zilnic. În opinia deputatului, această iniţiativă legislativă este singura măsură luată pentru a proteja cetăţenii în contextul actualei crize economice. „Reducerea la 5% a TVA-ului la alimentele de bază cum sunt pâinea, carnea proaspătă, laptele, uleiul vegetal şi zahărul este o măsură absolut necesară care trebuia luată de Guvern încă de la începutul crizei. Această măsură va ajuta categoriile sociale care acum sunt la limita subzistenţei din cauza conducerii portocalii. De asemenea, această iniţiativă va duce şi la relansarea agenţilor economici din domeniul alimentar. TVA-ul scăzut la alimentele de bază este o măsură aplicată în majoritatea statelor membre UE şi este conformă cu directivele Comisiei Europene, a declarat deputatul social-democrat Mircea Drăghici, iniţiator al măsurii. Sunt ţări din Uniunea Europeană care au şi 0% TVA pentru alimente, dar Guvernul Boc creşte TVA-ul la 24% şi lasă oamenii să moară de foame, doar ca să aibă bani să dea clientelei portocalii. Dacă se gândesc la cetăţenii care i-au ales şi la victimele nenorocirilor din ultimul timp, parlamentarii PDL-ului vor vota această iniţiativă”, a mai adăugat deputatul de Argeş.
    Iniţiativa a fost adoptată cu 18 voturi pentru şi 5 împotrivă de Comisia Buget, Finanţe şi Bănci şi va fi supusă votului plenului Camerei Deputaţilor la începutul sesiunii parlamentare din toamnă.
    {loadposition inside}

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90