930×122 CAPRA 5

draghici

PSD contesta la Curtea Constitutionala Legea Pensiilor

Social-democraţii au anunţat, joi, că vor depune la CCR o contestaţie privind Legea pensiilor. Nemulţumirile lor sunt legate de creşterea vârstei de pensionare la femei, dar şi de păstarea punctului de pensie la 39% şi majorarea penalizărilor impuse în cazul pensionărilor anticipate. PSD va ataca Legea pensiilor la Curtea Constituţională pentru desfiinţarea pensiilor ocupaţionale şi introducerea acestora în sistemul public de pensii.

„Ce s-a întâmplat ieri a devenit deja obicei în acest partid. Se votează în Parlament de câte ori este nevoie, ca să iasă aşa cum doresc. Iniţial, în Cameră, s-a votat amendamentul prin care femeilor le era permisă vârsta de pensionare la 63 de ani. Apoi, dictatorial şi abuziv, s-a reluat votul şi aţi văzut finalitatea. Nu mai spun că, pentru amendamentul punctului de pensie, nu au avut cvorum pentru a fi supus la vot. Nu contează pentru ei, Parlamentul a ajuns oricum doar o acoperire a dictaturii. Am ajuns la o simulare a democraţiei. Din acest motiv am şi decis să plecăm din sală.
Era ceva ridicol. Boc vorbea în timpul şedinţei cu Mihai Tănăsescu dându-i asigurări că dezbaterile decurc conform promisiunilor şi că până diseară legea unitară a pensiilor va fi votată, aşa cum a fost prinsă în acordul cu FMI. Asta se întâmplă. Ei fac tot posibilul să continue să ne împrumute pentru că vor să rămână la guvernare. Să împrumute ţara şi să taie de la români. Acesta este preţul pe care românii îl plătesc pentru ca ei să stea la putere”, a precizat Mircea Drăghici.
Deputatul PSD a mai afirmat că speră ca decizia Curţii Constituţionale să dea dreptate Opoziţiei, prin confirmarea ilegalităţii articolului prin care militarii şi poliţiştii au fost integraţi în sistemul unitar de pensii. „În momentul în care am decis să contestăm Legea Pensiilor la Curtea Constituţională, am avut în vedere cele două decizii luate de Curte în privinţa pensiilor din Justiţie şi ale membrilor Curţii Constituţionale, în urma cărora nu vor fi micşorate. Acum, vrem să vedem dacă cei de la Curtea Constituţională îşi vor menţine linia şi în privinţa pensiilor celor din armată, care se află fix în aceeaşi situaţie. Sper ca membrii Curţii Constituţionale să dea un răspuns favorabil militarilor şi poliţiştilor”, a completat el.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90