NOR CURIER 930X122

    nastase_pit

    PSD propune un guvern cu 13 ministere

    PSD propune, prin programul de guvernare o structură de Guvern cu 13 ministere şi patru miniştri delegaţi. Liderii partidului au discutat, în această dimineaţă, strategia de guvernare cu şefii departamentelor de specialitate, urmând ca forma finală a acestuia să fie prezentată la Congresul PSD din 16 octombrie.

    Structura de Guvern pe care o propune PSD prin programul de guvernare conţine 13 ministere, patru miniştri delegaţi, printre care unul pentru relaţia cu Parlamentul, unul pentru Turism şi unul pentru gestionarea fondurilor europene.

    Programul de guvernare propune o impozitare progresivă în trei trepte: 14% pentru veniturile între 1.000 şi 2.000 lei, 18% pentru veniturile între 2.000 de lei şi 4.000 de lei şi 22% pentru veniturile ce depăşesc 4.000 de lei.

    Cele trei cote de impozitare figurează deocamdată ca propunere a departamentelor de specialitate, acestea putând fi, potrivit surselor citate, modificate în urma discuţiilor cu organizaţiile judeţene, în sensul
    majorării cotelor de impozitare la 16, 20, respectiv 25%.
    Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a precizat că structura pe ministere nu este încă „bătută în cuie”, însă acestea vizează domeniile de activitate principale: Finanţe-Economie; Agricultură şi Dezvoltare Rurală; Muncă şi Protecţie Socială; Sănătate şi Familie; Educaţie-Cercetare, Tineret şi Sport; Industrie, Turism şi Mediu de Afaceri; Mediu, Ape şi Păduri; Infrastructură şi Construcţii; Afaceri Externe; Justiţie; Apărare; Cultură, culte şi minorităţi. De remarcat că ministerul principal în viziunea pesediştilor cumulează Administraţia şi Internele cu Dezvoltarea Regională.

    Sursa video: realitatea.net

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3