Donaris 930 x 122

psd_pnl

PSD si PNL Arges si-au prezentat oferta electorala

Conducerile PSD si PNL Arges au sustinut o conferinta de presa in care liderii partidelor- Constantin Nicolescu, Tudor Pendiuc, Filip Georgescu, Bogdan Pandelica si Ion Manzana- de la P.S.D. si Dan Radu Rusanu, Mircea Diaconu, Andrei Gerea, Ion Popa si Marius Postelnicescu- de la P.N.L., au prezentat oferta coalitiei in judet. Presedintele P.S.D. Arges, Constatin Nicolescu, a prezentat proiectele pe care cele doua partide le-au sustinut si le vor sustine in Arges: realizarea Coridorului IV European, pe traseul Pitesti-Valcea-Sibiu, sustinerea realizarii Caii Ferate Valcele-Ramnicu Valcea, celei de a doua centuri ocolitoare a Pitestiului (Centura de Vest), sistematizarea intersectiei rutiere de la Podul Viilor, realizarea unei artere de circulatie pentru traficul greu catre S.C. Automobile Dacia, care va cuprinde si extinderea la patru benzi pe tronsonul Maracineni-Mioveni, implementarea proiectului „Infiintarea unor loturi demonstrative cu livezi de inalta valoare biologica si comerciala, premisa pentru refacerea principalelor bazine pomicole ale Judetului Arges si studiul conditiilor necesare valorificarii productiei de fructe” al Institutului de Cercetare si Dezvoltare Pomicola Pitesti Maracineni, in asociere cu Consiliul Judetean Arges, constructia de locuinte sociale in zona Maracineni- pentru tinerii din Pitesti, Mioveni si Maracineni-, programul de constructie, reabilitare, modernizare si dotare a unitatilor scolare din judetul Arges, constructia Spitalului Regional de Urgenta Pitesti sau optimizarea transportului de persoane in zona metropolitana Pitesti si pe ruta Pitesti-Mioveni.
Rusanu: Geoana si Johannis- un proiect de cel putin doua mandate
Dan Radu Rusanu a explicat ca se doreste o colaborare pe termen lung, de cel putin 7 ani si a invocat ideea ca viitorul presedinte, Mircea Geoana, va trebui sa se mentina in aceasta functie si in al doilea mandat, astfel incat siu politicile guvernamentale sa aiba coerenta. Cele doua partide vor face campanie, amandoua pentru Geoana presedinte si Johannis premier, in judet, dar cu mesaje specifice propriului lor electorat.
Tot Rusanu a dezvaluit ca ceea ce s-a intamplat acum este doar o continuare a proiectului Johannis, prezentat in urma cu o luna si jumatate, in care primarul Sibiului, sustinut de majoritatea parlamentara, nu a fost luat in calcul de Traian Basescu la nominalizarea pentru functia de prim-ministru.
Gerea: Basescu este de factura marxisto-leninista
Cele doua parti au explicat motivele acestei coalitii: mai intai factorul nociv pe care Traian Basescu il “reprezinta pentru democratia din Romania. Basescu este mai de stanga decat P.S.D., el a ajuns la o factura marxisto-leninista”, dupa cum a spus Andrei Gerea, un personaj care a reusit sa se izoleze pe scena politica si sa izoleze Romania pe plan extern prin politica sa agresiva si belicoasa. In acelasi timp, coalitia P.S.D. si P.N.L. a fost realizata pentru ca, prin Mircea Geoana presedinte si prin proiectul Johannis premier, se poate realiza “o modernizare a clasei politice si a contemporaneizare, prin depolitizarea institutiilor si adoptarea unei politici flexibile care sa permita oricand o majoritate in Parlament, iar prin adoptarea unor masuri economice corecte precum eliminarea impozitului forfetar si micsorarea C.A.S., tara sa se poata redresa in plan economic”, dupa cum a mentionat si Mircea Diaconu.
Proiectul Johannis nu este facut pe genunchi
Liderul PNL Arges a precizat ca “este bine ca nu am gestat prea mult aceste realitati pentru ca altfel nu poti raspunde rapid la realitatile concrete. Sustinerea netransparenta din cei doi ani de guvernare PNL, in care PSD ne-a sustinut a avut cele mai bune reultate economice pentru Romania postedecembrista. Ca aceasta majoritate a fost sau nu transparenta, nu a contat. Cand ajunge legea in parlament, voturile sunt secrete, iar daca va fi majoritate atunci trece. Votul conteaza, si faptul ca am reusit sa colaboram foarte bine.Ceea ce oferim romanilor este un proiect politic pus pe masa nu ieri, ci de o luna si ceva, cand s-a acceptat proiectul Johannis. Este o oferta catre intreaga societatea. Atunci a fost respins printr-o citire pe dunga a Constitutiei, acum incercam sa reparam totul prin vot. A devenit o moda ca omul politic sa atace foarte agresiv si lumea se mira ca, altfel, se comporta normal. Ceea ce spunem cu un alt fel de politica subsumeaza si acest gen de actiuni. Politica rebuie facuta cu usa deschisa. De acum vor fi numai aliante si flexibilitate”.
Nicolescu: Am invatat politica si de la Campeanu si Quintus
Presedintele PSD Argea a continuat: “Daca nici dupa 20 de ani nu putem face o politica normala, cand mai putem face? Am fost apropiat si am invatat de la domnii Campeanu si Quintus. Am vazut politiceni care pot face politica fara sa fie radicalizati. Incercam sa nu facem o astfel de politica radicala. Cand stii ca ai o problema atat de mare de rezolvat, precum aceasta criză, nu cred ca trebuie sa ne suparam din detalii. Pe mine ma intereseaza sa rezolv cat mai multe probleme in judet. Singur nu pot, nici primarii nu pot singuri. Este nevoie de o politica normala, fara improvizatii, cu strategie clara”, a mai afirmat Nicolescu.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90