Kaia 930 x 120

Protest_marti02

„Viermii” din Pitesti au demontat diversiunea PDL cu Arges TV

Protestele de marti au însemnat şi revenirea la normalitate, adică au dispărut huliganii. De altfel, interesant, ei par sa fi intrat ca la ordin în pământ în toată ţara, inclusiv în Bucureşti. Totuşi, un tânăr a fost dus la secţia de poliţie pentru că a folosit petarde.

 

Din unele surse, încă o persoană a fost dusă la secţie. Frigul de afară a făcut ca doar vreo 300 de protestatari să mai vină în centrul Piteştiului. Protestatarii au venit de această dată cu afişe în care erau stipulate cererile mulţimii şi bannere care invitau la un comportament civic, fără violenţă.

Nu au fost minerii lui Mircea Andrei, adică descreieraţii care nu aveau de-a face cu manifestanţii. Altfel, protestatarii de ieri nu au adus deloc aminte de mineriade. În schimb diversiunile create de Mircea Andrei, prezent ieri seară în sediul PDL Argeş conform unor informaţii, aduceau aminte de mineriade.

La prima deplasare către sediul PDL, protestatarii au găsit geamurile aprinse. Unii lideri se uitau pe geam, printre jaluzelele verticale. A fost reperat foarte limpede George Ziguli, de la UNPR. Timp de mai multe minute, sub ochii firmei de protecţie Magic Safe Security, au intrat în sediul partidului mai multe persoane, pâlcuri- pâlcuri, în şir indian, doar pentru a irita oamenii care protestau de pe scările Galeriei de Artă. Nu este de acceptat comportamentul forţelor de ordine, care altfel şi-au dovedit profesionalismul în toate serile cu proteste.

Marele test a urmat însă la a doua oprire la sediul PDL, unde s-a încercat o diversiune bună de vremurile vechi ale TVR. Din interior, de la etaj, Argeş TV – postul controlat de PDL – filma mulţimea din stradă. Surpriza a venit în momentul în care în mijlocul mulţimii a apărut Ştefan Ciocănel. După o scurtă plimbare printre manifestanţi, care nu l-au recunoscut, acesta s-a oprit în dreptul unor persoane de vârstă medie. A început să discute cu ei, chipurile pentru a le afla doleanţele. Ceea ce a fost excepţional este că oamenii, prin comportamentul lor, a inversat efectul diversiunii. PDL a dorit să arate că nu se teme de manifestanţi şi că încearcă un dialog social. Se aşteptau poate şi la ceva împingeri. Surpriză însă, piteştenii au început să îi explice limpede nemulţumirile.

Între timp, mulţimea a început să se prindă că un membru PDL a venit între ei şi s-au strâns în jurul lui Ciocănel. A fost momentul în care unul dintre protestatari i-a transmis: Eu zic că e mai bine să plecaţi, să nu ne mai incitaţi. Aţi vrut să faceţi o diversiune venind aici, mai bine plecaţi!”. Şi a plecat Ciocănel, în huiduielile la adresa puterii din partea cetăţenilor. La ieşirea din cordonul jandarmilor, a răspuns scurt la telefon: „Da, domn’ preşedinte!”. Aşadar, nu a fost înjurat, împins, scuipat, nici măcar nu i s-au adus personal cuvinte de ocară. „Viermii”, „ciumpalacii” şi „minerii”, aşa cum i-au caracterizat liderii PDL, s-au dovedit a fi nu numai deştepţi, ci şi civilizaţi şi au dejucat diversiunea.

Protest_marti01

Protest_marti05Protest_marti06Protest_marti04

 

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90