930X122 MAIA

regele_mihai500

Regele Mihai, primul discurs in Parlament dupa 64 de ani

Regele Mihai se adresează, marţi, Parlamentului României, printr-un discurs ce poate fi socotit istoric – fiind primul adresat Legislativului după 64 de ani – în cadrul unui eveniment ce se anunţă a fi emoţionant pentru întreaga familie regală, dar şi pentru români. Traian Basescu a anuntat ca nu participa la sedinta.

ltima oară când Regele Mihai s-a adresat Legislativului a fost pe 15 Octombrie 1947. Regele a rostit atunci un mesaj regal ordinar cu ocazia deschiderii sesiunii Adunării Deputaţilor (Parlamentul unicameral de la acea vreme). Contextul politic nu era unul care să-i fie confortabil Regelui: un Guvern Groza instaurat de aproape doi ani pentru ale cărui măsuri legislative se vedea acum nevoit să ceară sprijin Parlamentului.

Pe 5 septembrie, liderii grupurilor parlamentare ale PNL, Călin Popescu Tăriceanu şi Puiu Haşotti, au propus în şedinţa parlamentarilor USL invitarea Regelui Mihai în Parlament pentru a adresa un mesaj în ziua în care împlineşte 90 de ani.

Regele Mihai I se va adresa Parlamentului, marţi, cu ocazia împlinirii a 90 de ani, context în care va primi Colanul Camerei Deputaţilor, potrivit secretarului Camerei, Niculae Mircovici.

PIZZERIA SAPORI 555 222
570×90 MAIA