New Profesional Consult 930 x 122

    parlamentari

    Reincepe munca pentru parlamentari

     

    Deputatii si senatorii încep miercuri sesiunea parlamentară de toamnă, după sesiunea extraordinară desfăşurată între 16 şi 24 august, dedicată adoptării Legii de funţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate.

    Camera Deputaţilor începe sesiunea de toamnă sub semnul restanţelor. Pe lângă proiectele PNL referitoare la combaterea plăţilor întârziate şi la unele măsuri de reducere a taxelor şi impozitelor, care nu au mai ajuns în plen în sesiunea extraordinară din 16 august, printre restanţe se mai numără şi solicitarea DNA de extindere a urmăririi penale, cât şi cea de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob-Ridzi şi proiectul legii unitare a pensiilor, care nu au fost tranşate în sesiunea trecută. Proiectul legii unitare a pensiilor a fost retrimis, pe 16 iunie, la solicitarea PDL, din plen la Comisia de muncă pentru a repara o serie de „inadvertenţe”. Biroul Permanent al Camerei a aprobat prelungirea termenului pentru întocmirea raportului până la 1 septembrie.
    Restante si la senatori
    Printre priorităţile legislative se numără proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice, proiectul legii educaţiei naţionale, cel referitor la punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Codului penal şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii penale, precum şi proiectul de act normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3