930 x122 grota rece

    parlament

    Roberta Anastase acuzata de lovitura de stat in Camera

    PSD este nemulţumit de faptul că, printr-o manevră care a forţat regulamentul de funcţionare al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, preşedinta Camerei, le-a oferit celor de la UNPR, mai exact lui Eugen Nicolicea, funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de Regulament.

    n opinia socia-democraţilor, care au şi părăsit sala, regulamentul Camerei a fost încălcat flagrant, încercarea de a oferi mai mult control Puterii în activitatea deputaţilor este o lovitură de stat, întrucât ar imobiliza acţiunile Opoziţiei în Parlament. „În Camera Deputaţilor, Roberta Anastase a început un mecanism de domino care încearcă blocarea accesului Opoziţiei la manifestarea politică. Efectul final îl constituie blocarea posibilităţii ca, în primăvara, să fie depusă o nouă moţiune de cenzură în contextul în care cea din toamnă ar putea să eşueze.
    S-a început cu modificarea comisiei de regulament a Camerei, care va fi urmată de
    modificărea componenţei Biroului Permanent al Camerei, cel care decide care proiecte sunt prioritare spre a fi trimise în dezbatere, apoi de modificarea comisiilor de specialitate, care duce la un control total al Camerei Deputaţilor. În Comisia de Regulament s-a modificat în premieră componenţa pe fondul migraţiei unor parlamentari, deşi în regulamentul de funcţionare se spune clar că nu se poate modifica această compoziţie, deoarece ea exprimă voinţa poporului la momentul alegerilor parlamentare. Altfel, la orice migraţie de parlamentari, compoziţia ar trebui modificată mereu. Este pentru prima dată din 1989 când se întâmplă asta. Este o lovitură de stat. O dictatură, o putere, încearcă să întrerupă mecanismele democratice ale Opoziţiei”, critică social-democraţii alocarea postului de vicepreşedinte al Comisiei de Regulament către UNPR.
    Urna milei pentru PDL
    Ca reacţie la modul de a derula activitatea parlamentară din Camera Deputaţilor, parlamentarii Opoziţiei au insalat două urne în care au decis să facă donaţii pentru cei de la… Putere. „Am pus două urne în care parlamentarii Opoziţiei au decis să doneze din indemnizaţii pentru PDL şi UDMR. Să nu mai fure din banii publici! Nu mai vrem ca 2 miliarde din bugetul populaţiei să meargă către colegiile portocalii. Am zis să donăm noi şi pentru secretariatul noului vicepreşedinte, domnul Nicolicea de la UNPR, şi pentru Mercedesul său. Ca să nu mai spun că totul a fost făcut ilegal şi la vot. Au fost 133 de voturi înregistrate electronic şi două abţineri, insuficiente pentru adoptarea acestei decizii, întrucât era nevoie de 268 voturi. Pur şi simplu a trebuit să răsplătască UNPR prin acordarea unei funcţii de vicepreşedinte al comisiei”, a menţionat deputatul PSD Mircea Draghici.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3