930×122 CAPRA 5

apa_robinet

Se scumpeste apa

Pretul apei potabile pentru populatia si agentii economici din Pitesti va creste. Este vorba de o majorare de 5,6% a tarifului la apa. De asemenea, va creste si tariful pentru serviciile de canalizare si epurare ape uzate.

Consiliul Local al municipiului Pitesti a aprobat in sedinta de miercuri, 19 mai, o majorare a pretului apei potabile cu 5,6%.

Majorarea de tarif propusa de Apa Canal fusese in prealabil avizata de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Serviciilor Comunale. Gelu Mujea, directorul SC Apa Canal 2000 SA Pitesti, a motivat in fata consilierilor aceasta crestere prin necesitatea respectarii angajamentelor fata de Uniunea Europeana in cadrul unui contract pentru care se spera la o finantare nerambursabila de 100 de milioane de euro.

Contractul respectiv prevede atragerea unei finantari care sa ajute la dezvoltarea retelelor de apa si canalizare in zonele limitrofe Pitestiului si in orasele importante, in acest scop fiind creata si o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara a judetului Arges. Presedinte al acestei Asociatii este primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc.

Pe lânga pretul apei, va creste si pretul serviciilor de canalizare cu 5,3%.

Iata care sunt tarifele noi:

Apa potabila – 2,92 lei metrul cub (cu TVA) fata de 2,76 lei metrul cub (cu TVA)

Canalizare – epurare ape uzate – 2,56 lei metrul cub (cu TVA) fata de 2,43 lei metrul cub (cu TVA).

Pe langa motivarea legata de proiectul de 100 de milioane de euro finantat de la Uniunea Europeana, Apa Canal are si alte argumente. Cele mai importante sunt actualizarea tarifelor cu inflatia si necesitatea acoperirii costurilor mai mari cu energia.

Noile tarife intra in vigoare la 1 iulie 2010.

{loadposition inside}

 

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90