930 x122 grota rece

gingaras

Semnaturi pentru taxarea averilor mari

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR), filiala Arges, a inceput luni, 23 august, o actiune de strangere de semnaturi in vederea sustinerii unui proiect de lege privind taxarea averilor mari. Proiectul va intra marti, 24 august, in dezbaterea Parlamentului, in sesiune extraordinara, iar conducerea UNPR Arges este optimista privind succesul sau.

Georgiu Gingaras, presedintele UNPR Arges, a declarat ca proiectul se bucura si de sustinerea PDL si UDMR, avand mari sanse sa fie adoptat. Conform acestuia, persoanele care detin averi mai mari de 450.000 de euro ar urma sa plateasca o „taxa de solidaritate” de 1% din valoarea evaluata a averii, pe baza propriilor declaratii depuse la Fisc. Daca averea este cuprinsa intre 350.000 de euro si 450.000 de euro, taxa este de 0,5%.

In plus, uneperistii propun si ca pentru fiecare bun de genul masini sau iahturi cu o valoare mai mare de 50.000 de euro sa sa plateasca o astfel de taxa. Georgiu Gingaras a spus ca astfel s-ar strange circa 3 miliarde de euro anual care ar fi directionate catre sistemul de pensii. Masura ar urma sa fie temporara, pentru o perioada de numai 3 ani, atat cat se estimeaza ca va mai dura pana cand Romania va iesi din criza economica.

Pe de alta parte, Gingaras a spus ca in aceasta saptamana se va intalni cu liderul PDL Arges, senatorul Mircea Andrei, cel cu care doreste sa discute despre colaborarea dintre cele doua formatiuni politice. Gingaras a spus ca discutiile despre functiile care ar urma sa revina UNPR pe plan local raman deschise, adaugand ca functiile vizate sunt in conducerea ARR, ITM, DSV, Ambulanta si AJOFM.

Gingaras a mai dezvaluit faptul ca actualul presedinte de onoare al UNPR la nivel national, argeseanul Cristian Diaconescu, ar urma sa fie candidatul UNPR pentru alegerile prezidentiale din 2012.

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90