Donaris 930 x 122

gogu

Serviciile externalizate nu scapa de disponibilizari

Mai multe primării, mai ales cele de municipii şi oraşe, au fost nevoite să îşi externalizeze anumite servicii, pentru a salva locurile de muncă. De exemplu, la Piteşti, unul din serviciile care a devenit societate comercială este Termoficarea. Primarii şi-au exprimat, în unanimitate că, de fapt, efectele aceste ordonanţe 63, sunt tocmai invers faţă de cele dorite oficial de guvern: nu vor fi făcute reduceri, ci creşteri ale cheltuielilor.

Altfel spus, aşa cum a precizat şi primarul Pendiuc, toţi funcţionarii care vor fi disponibilizaţi vor primi ajutoare de la stat, fără să mai producă însă bani care să ajungă în bugetul de asistenţă socială. Apoi, serviciile vor fi şi ele mai scumpe, din cauza modului în care funcţionează o societate comercială, spre deosebire de un serviciu public: în speţă, apar chelutieli suplimentare generate de TVA, necesitatea de a obţine profit pentru a nu se închide etc. Prefectul Gheorghe Davidescu susţine că, într-un final, pentru ca serviciile să nu devină mult prea costisitoare pentru populaţi şi pentru ca noile societăţi să nu intre în faliment, va fi nevoie ca administraţia locală să găsească metode pentru a le eficientiza. Soluţia întrevăzută de prefect este…disponibilizarea unui număr de angajaţi! Primarul Tudor Pendiuc a precizat că externalizarea a fost făcută pe criterii de performanţă şi că nu poate să întrevadă, la un serviciu care nu a funcţionat ca şi societate, eventuale disponibilizări. Tudor Pendiuc a subliniat însă că, deşi au fost externalizate servicii, din Primăria Piteşti au plecat 208 angajaţi. {loadposition inside}

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90