Kaia 930 x 120

simona

Simona Bucura Oprescu contesta Legea Educatiei

Simona Bucura Oprescu, purtator de cuvânt al PSD, vicepresedinte al filialei judetene a partidului, considera ca, prin noua Lege a Educatiei, actuala putere vrea sa puna stapânire si pe sistemul de invatamânt. De asemenea, vicepresedintele PSD Arges afirma ca, astfel, PDL rasplateste UDMR pentru sustinerea la guvernare.

„O lege care ar trebui sa asigure stabilitate, calitate si performanta pentru invatamânt ajunge sa arunce in aer un sistem doar de dragul unor ambitii politice si unor intelegeri cu UDMR, partidul proptea. Ca sa isi asigure ciolanul puterii, cei din PDL au calcat in picioare orice principiu si au garantat invatarea Geografiei si Istoriei in limba maghiara, au pus grenade la temelia universitatilor si au dat foc principiului stabilitatii cadrelor didactice.

S-au creat astfel premisele politizarii invatamântului si promovarii in scoli a oamenilor PDL. Cum altfel poti intepreta eliminarea notiunii de titular in invatamânt si inlocuirea ei cu angajari dupa bunul plac a profesorilor si, probabil, nu tocmai pe degeaba, de catre directorii de scoli?

Dupa mintea guvernantilor, ar trebui sa se ajunga la situatia aberanta in care la Agentia de Protectia Mediului Arges, de exemplu, sa se monteze placute bilingve la birouri pentru ca, nu-i asa, directorul Zoltan Kalman este maghiar si trebuie sa i se asigure conditii de lucru la fel ca in Harghita si Covasna.

Evident, este doar un exercitiu de imaginatie, dar este elocvent pentru a intelege absurdul situatiei”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

555×222 grota rece
New Profesional Consult 570×90