New Profesional Consult 930 x 122

FOTO1_Simona

Simona Bucura Oprescu propune creşterea alocaţiei pentru copii

Simona Bucura Oprescu, deputat de Mioveni al PSD, a iniţiat, împreună cu alţi parlamentari, un proiect de lege pentru creşterea alocaţiei de stat pentru copii. Conform proiectului, până în anul 2016 alocaţia ar urma să crească la 200 de lei pe lună!

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii a fost depusă recent la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, urmând să intre în circuitul dezbaterilor. Ea a fost iniţiată de mai mulţi deputaţi. Simona Bucura Oprescu este unul din initiatorii acestui proiect. Principala menire a iniţiativei legislative este aceea de a creşte cuantumul alocaţiei de stat pentru copii, care în prezent este de numai 42 de lei pe lună.

Propunerea vizează o majorare graduală, în trei etape:
– în anul bugetar 2013-2014, indicatorul social de referinţă (ISR) să crească de la 0,084, cât este în prezent, la 0,106, ceea ce ar corespunde unei alocaţii lunare de 53 de lei
– în anul bugetar 2014-2015, ISR să fie majorat de la 0,106 la 0,17, adică alocaţia să ajungă la 85 de lei pe lună
– în fine, în anul bugetar 2015-2016, iniţiatorii propun creşterea ISR de la 0,106 la 0,4, ceea ce ar însemna că alocaţia ar ajunge la 200 de lei.

„Conform unor statistici, alocaţia pe care o primesc acum copiii din România este de 21 de ori mai mică decât cea pe care o primesc copiii din statele spaţiului comunitar european, care în medie este de 210 euro. Iniţiativa noastră legislativă încearcă să reducă pe cât posibil acest decalaj, ceea ce ar însemna, implicit, şi o creştere a calităţii vieţii acestor copii, dar şi o diminuare a fenomenului de abandon şcolar. Propunerea se înscrie în cadrul politicilor sociale adoptate în această perioadă de Guvernul USL pentru reducerea inegalităţilor sociale, inegalităţi care, nu de puţine ori, au reprezentat sursa unor puternice derapaje la nivelul societăţii româneşti”, declară Simona Bucura Oprescu.

Iniţiativa legislativă este susţinută, prin semnături, şi de peste 65.000 de cetățeni.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90