New Profesional Consult 930 x 122

digi_dezbatere_pendiuc

Sondaj IRES, Digi TV: Pendiuc: 80%. Dragomir: 10%!

Caravana Digi 24, aflată într-un turneu în marile oraşe din ţară, cu prezentarea principalilor candidaţi la municipiul reşedinţă de judeţ şi la Consiliile Judeţene a ajuns marţi seară în Argeş. Piaţa Milea s-a umplut, conform prezentatorului Cosmim Prelipceanu, de 3000 de oameni, toţi membrii sau simpatizanţi ai partidelor.

 

Cei de la PDL s-au pregătit însă în mod special, venind în număr mare, şi din alte localităţi, dotaţi cu vuvzele. Chiar dacă nu a fost o dezbatere propriu- zisă, fiind vorba mai mult de interviuri, temele s-au axat pe câteva probleme: crearea de locuri de muncă, infrastructură, câinii comunitari, teme rezultate în urma unui sondaj IRES comandat de televiziunea respectivă.

 
 Şi dacă tot a venit vorba de sondaj, conform IRES, Tudor Pendiuc va câştiga detaşat alegerile de duminică, cu 80% din intenţiile de vot ale alegătorilor, în timp ce candidatul PDL din partea Alianţei pentru Argeş şi Muscel – Daniel Dragomir are doar 10%, Sanda Fulga, candidata PP-DD – 5%, iar Victor Niţă – UNPR – 1%. Conform aceluiaşi sondaj, USL ia 67% din intenţiile de vot, PDL – 18%,  iar PP-DD – 7%.

Ar mai fi de remarcat că, atunci când au vorbit candidaţii AAM, prezentatorul, Cosmin Prelipceanu, i-a prezentat drept candidaţii PDL, ceea ce aceştia au încercat să ascundă sub formula Alianţei.


Dragomir i-a jignit pe piteşteni


Şi, tot la acest capitol, în timp ce simpatizanţii USL s-au întors cu spatele, în timp ce candidaţii PDL au vorbit, în semn de protest, cei ai PDL au huiduit şi au făcut mare scandal, fapt remarcat şi de moderator. 

Iată ce a propus Daniel Dragomir: „Soluţia pentru câinii comunitari este biobaza, dar trebuie să ne implicăm şi în sistemul sanitar-veterinar. Degeaba îi ducem la biobază, dacă după un an îi regăsim în Piteşti. Vă garantez că în decembrie nu o să mai vedeţi niciun câine comunitar în Piteşti”, a spus el. „În privinţa locurilor de muncă, trebuie să ne apropiem oamenii de afaceri, investitorii nu vin în Piteşti pentru că trebuie să aştepte 9 luni o autorizaţie de construcţie. Voi înfiinţa instituţia arhitectului-şef, care va da autorizaţiile rapid. Sunt convins că voi crea cel puţin 2.000 locuri de muncă anul acesta. În privinţa parcărilor, este necesar un parteneriat public privat, vom găsi investitori”, a declarat Dragomir, candidatul PDL. În mesajul acordat electoratului, candidatul PDL la primăria Piteştiului a preferat să vină cu un banc, prin intermediul căruia a reuşit să jignească pe cei care nu sunt susţinătorii USL, dar mai ales să desconsidere votul, elementul de bază al democraţiei. „Un individ în faţa unui restaurant, avea un afiş. . A intrat un om, a mâncat, a băut, apoi a venit chelnerul la el să îi dea nota de plată. . . Ruşine! Voi aţi votat acum 20 de ani şi am ajuns unde am ajuns!”, le-a spus acesta argeşenilor.

Pendiuc: Nu îmi pierd timpul să demontez minciunile lor


Tudor Pendiuc nu a scăpat ocazia de a taxa discursul contracandidatului său, chiar dacă acesta, conform sondajelor, nu reprezintă un adversar care să se ridice la un nivel cât de cât rezonabil în competiţia electorală: „Mă deranjează lipsa de respect la acest individ care este membru al PDL, care proferează tot felul de minciuni. Este o practică a PDL, partidul din care vine, vopsit acum în verde. Preţul la apă nu este cel mai mare din ţară. Suntem pe locul 10. În ţară sunt numai 4 municipii reşedinţă de judeţ cu staţii de epurare. De aceea, cei 3 lei se multiplică şi cu epurarea apei.

Mă supără lipsa de adevăr a candidatei PP- DD care spune că la Smeura sunt 3000 de locuri de câini libere. Nu este adevărat. Este scuzabil că aceşti oameni nu ştiu ce se întâmplă cu adevărat, pentru că doar de câteva zile se preocupă de probleme Piteştiului şi ale oamenilor, dar nu este scuzabil să se adreseze jignitor şi urât. Cum credeţi că ar fi posibil ca astfel de oameni să conducă Piteştiul, cu asemenea calomnii, jigniri şi minciuni. Eu, ca om, primar şi cadru universitar, respect funcţia, oamenii, pe cei din piaţă, piteştenii, susţinătorii mei, dar şi pe cei care sunt aduşi din alte oraşe. Acesta este modul de acţiune al PDL. Lipsa de bun simţ pentru a nu lăsa oamenii să se exprime.

Câinii nu sunt o problemă piteşteană, ci una naţională. Soluţia este în legislaţia care ar fi trebuit aprobată de majoritatea PDL-istă aflată la guvernare. Acum 10 ani am atras o fundaţie din Germania, care a construit biobaza. Până la adoptarea legii, trebuie construită o nouă biobază. Acum se evaluează constructorul, iar într-o lună poate începe construcţia. Vor fi peste 2.000 de locuri pentru câini, şi am discutat şi cu primarii din zonele limitrofe.


Locurile de muncă nu reprezintă o preocupare a mea doar recentă. Piteştiul nu mai are terenuri. Am discutat cu primarii comunelor învecinate, îl văd aici pe primarul de la Albota, pe primarul de la Mioveni. Avem o asociere între Piteşti şi localităţi învecinate pentru o zonă metropolitană care să creeze posibilitatea atragerii de investitori. Atractivitatea zonei metropolitane este deja cunsocută. Dacă în jumătate de an reuşim să finalizăm zona metropolitană, la anul putem vorbi de 2-3 investitori. Serviciile vor avea calitate ridicată pentru toate comunele membre.


Prin accesarea a 48 milioane euro nerambursabili am realizat 70 km alimentare cu apă şi 39 km de canalizare. Până la toamnă, străzile vor fi refăcute, iar până în 2014 nicio stradă din Piteşti nu va fi fără asfalt, apă şi canalizare. Eu nu vreau să îmi pierd timpul într-o dezbatere, doar ca să demontez minciunile celorlaţi. Am venit în faţa dvs cu o echipă. Dl. Dragomir, candidatul PDL la funcţia de primar nu este înscris pe lista de consilieri. Nu are echipă. De ce, nu ştiu. „, a declarat Pendiuc.

 

digi_dezbateredragomir

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3