930 x122 grota rece

    LUCIAN_IONESCU

    Statul i-a pregatit, statul le da cu piciorul

    Tinerii liberali critică faptul că o serie de tineri care au beneficiat de sprijinul statului pentru a se forma profesional în străinătate, reîntorşi din perioada de training, nu au mai putut fi angajaţi, deşi pregătirea lor acum este una profesionistă.

    „În 2004 a fost derulat prin Ministerul Educaţiei şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, un program prin care se oferea burse pentru 148 de tineri de elită din ţară care să stimuleze reforma în administraţia locală şi să împiedice exodul creierelor din ţară. Prin acest program, ei încheiau contracte cu ministerul şi urmau să se întoarcă în ţară în funcţii de conducere, că manager public în cadrul administraţiilor publice. Deşi a beneficiat de o finanţare de şase milioane euro, programul nu a fost finalizat de guvern. Tinerii şi-au finalizat studiile şi acum sunt legaţi de un contract ce nu poate fi dus la îndeplinire. Ei nu sunt angajaţi la nivel de administraţie locală. O parte din ei au rămas afară şi returnează banii statului, altă parte sunt angajaţi pe posturi inferioare pregătirii lor. Este păcat de aceşti tineri şi de faptul că banii care au fost investiţi în ei au fost aruncaţi pe geam”, a precizat liderul TNL Argeş, Lucian Ionescu.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90