930×122 CAPRA 5

    theo_nicolescu02

    Statul trebuie sa plateasca despagubiri unui pitestean

    Avocatul Theodor Nicolescu a reuşit recent, să îi obţină dreptatea unui piteştean chiar la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Liberalul a reuşit prin pledoaria sa să convingă CEDO că piteşteanului i-au fost încălcate drepturile la proprietate şi la o judecată corectă.

    Reclamantul, Ion Bălaşa, s-a născut în 1941 şi locuieşte în Piteşti. După căderea regimului comunist, acesta a obţinut un ordin judecătoresc pentru recuperarea unui teren. Avand la bază Art. 1 din Protocolul 1 al Convenţiei, precum şi Art. 6 alineatul 1 din Convenţie, Ion Bălaşa a reclamat faptul că ordinul nu a fost aplicat, iar procedurile judecătoreşti nu au respectat principiul egalităţii armelor şi pe cel al imparţialităţii.
    Curtea a decis că articolele invocate de reclamant au fost încălcate de autorităţile române. În privinţa reparaţiei echitabile, conform Articolului 41 din Convenţie, Curtea a decis că problema va fi reanalizată într-o şedinţă viitoare.
    Liberalul a subliniat că piteşteanului pe care l-a apărat i-au fost încălcate drepturile în Justiţie, după ce instanţa a dat decizii controversate. De ce nu plătesc însă magistraţii, după ce s-a constatat că au anulat ilegal un titlu de proprietate? De nouă ani există proiect pentru răspundera magistraţilor, dar nimeni nu l-a aprobat până acum. Şi funcţionarii care fac greşeli rău intenţionate ar putea fi traşi la răspunere, având în vedere că există o ordonanţă din 1999 care îi trage la răspundere. Niciodată însă, în cei 11 ani, ordonanţa nu a fost pusă în aplicare. Astfel că, pentru ulcelele sparte de alţii, plăteşte exclusiv statul român, al cărui buget este strâns tot din banii contribuabililor. Într-un caz similar, un alt român trebuie să primească despăgubiri în valoare de 20.000 euro.{loadposition inside}

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90