New Profesional Consult 930 x 122

    vantu

    Stenogramele lui Vantu, publice

    Site-ul www.hotnews.ro a dat publicitatii o serie de stenograme noi din „repertoriul” controversatului om de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. Multe din aceste stenograme se refera la discutii ale omului de afaceri cu jurnalisti, discutiile fiind pe teme politice, dar si de directie editoriala a trustului controlat de acesta.
    Vantu apare in stenogramele redate de Hotnews in discutii din care reiese ca ar fi controlat o intreaga miscare impotriva regimului Traian Basescu, lasand sa se inteleaga si ca el a fost la originea suspendarii presedintelui tarii in 2007. Stenogramele provin din dosarele in care Sorin Ovidiu Vantu este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa, fost sef al Gelsor, dar si de spalare de bani.


    Dosarul lui Vantu este pe rolul Tribunalului Bucuresti si contine cinci volume, incluzand stenogramele discutiilor cu jurnalisti din grupul Realitatea, precum Catalin Popa, Cornel Nistorescu, Stelian Tanase, dar si cu politiceni.

    Iata mai jos doar doua din aceste stenograme, destul de sugestive:

    Una dintre stenograme se refera la o discutie din seara de 24 noiembrie 2009, cand Sorin Ovidiu Vintu este contactat de Bogdan Chirieac.

    „CHIRIEAC BOGDAN : – Asa e. Absolut ! Tot ma asteptam, domnule, totusi o miscare. A avut pe parcursul a cinci ani, hai sa spunem pe parcursul a patru ani, cu exceptia erorii grave pe care a facut-o cand a fost suspendat si care apoi a intors-o in favoarea lui, putem sa-i spunem lui Florin adevarul, nu ?
    S.O.VANTU – Da, evident.
    CHIRIEAC : – Adica dintr-un c… imens in care se afla, de era luat cu pietre, l-ai adus din nou la 75%, de necrezut, dandu-i un balon de oxigen la mijlocul mandatului, ce n-a avut nimeni.
    S.O.VANTU: – Mai si ca sa spunem pana la capat, suspendarea a fost facuta ca urmare a aliantelor pe care le-am construit eu pentru suspendare pentru ca mi-a deschis dosarul cu Banca Agricola.
    CHIRIEAC : Da.
    S.O.VANTU: – Si am vrut sa-i dau o lectie, dar nu pana la capat.
    CHIRIEAC : – Da, stiu si acest aspect.
    S.O.VANTU: – Da, batranelule”.

    O alta discutie din 30 noiembrie 2009 este cu presedintele Grupului Realitatea-Catavencu, Sergiu Toader, pe tema casetei in care presedintele Traian Basescu apare lovind un copil.

    „S.O.VANTU : – De ce crezi ca e atat de disperat? E disperat ca stie ca pierde.
    SERGIU TOADER :- Mai, dar e fantastic cum… deci incredibil… Asta cu caseta a jucat un rol important si chiar daca 44 cred ca e trucata, isi pastreaza optiunea de vot, nu?
    S.O.VANTU : Da tati, da. Adica pe romani ii doar in p…, ei s-au presetat deja.
    SERGIU TOADER. – Da, am inteles.
    S.O.VANTU – Da mai, e trucata si du-te in p… ma-tii ca tot nu te votez. Alegatorii lui: ” Da, mai, e adevarat, i-a dat o laba si unde da Basescu, creste”, vorba imbecilului ala de Macovei.
    SERGIU TOADER. – Da, corect.
    S.O.VANTU : – Asta e treaba. Adica eu cred ca este… iti arata toata treaba asta faptul ca (injura – n.n.) cu mogulul nu te joci.
    SERGIU TOADER. – Mama!
    S.O.VANTU : – Cred ca cea mai mare tampenie care a facut-o imbecilul asta este ca m-a ales pe mine tinta, inca de acum un an de zile. Era baiat destept, venea la supt p…, imi sugea p… frumos, spunea sarut mana pentru masa si cu asta basta. Ca loviturile mari, boul dracu’, nu cu presa i le-am dat ci cu capacitatea mea de combinatii si de joc.
    SERGIU TOADER. – Naspa! Acum trebuie sa ne pregatim sa-l omoram pe Geoana (rade – n.n.).
    S.O.VANTU – Dar este elementar, draga Watson (rade – n.n.). Pai, presa traieste din sange, f…, puroaie, de unde traieste presa?! Din fapte pozitive?! Ce dracu’! Da, draga Sergiu”.

    Sursa: Hotnews.ro

     

     

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3