Donaris 930 x 122

    protest_cadastru

    Tara da in clocot, Argesul fierbe sub protestele bugetarilor

    Funcţionarii din sistemul finanţelor publice au fost în a doua zi de proteste, nemulţumiţi că, după tăierea stimulentelor care erau stipulate în lege, au rămas cu salarii care nu le mai permite să trăiască. Lor li s-au alăturat şi alţi bugetari, precum cei de la Casa de Pensii, CAS, Vamă şi AJOFM. Guvernanţii par să nu bage în seamă solicitările oamenilor şi toate negocierile au mers, inevitabil, către eşec. Opoziţia, în acest context, se pregăteşte de moţiunea de cenzură. După ce va fi aprobată în Congresul de sâmbătă, moţiunea de cenzură iniţiată de PSD+ PC şi PNL va fi depusă, luni, sperându-se şi într-o reuşită la momentul votului. Liderul PSD Victor Ponta a declarat că se aşteaptă la tot mai multe acţiuni sindicale, în perioada următoare, şi i-a îndemnat pe români „să nu se mai lase minţiţi, ori cumpăraţi”.
    Funcţionarii publici sunt în pragul disperării
    Liderul PNL Argeş, Ion Popa, a comentat pe marginea subiectului mediatizat în presă privind protestul funcţionarilor publici din Minsterul Finanţelor şi, respectiv, Direcţiie Generale ale Finanţelor Publice din câteva judeţe. „Guvernantii nu sunt conştienţi de impactul pe care aceste reduceri îl poate avea asupra oamenilor! Domnul Boc, doamna Udrea, nu înţeleg că un inspector din finanţe, un om care are atribuţii de control, un om de la care avem pretenţii să fie corect, pregătit, imparţial şi amabil câştigă acum în jur de 500-600 de lei! Oamenii aceştia sunt în pragul disperării în acest moment,” a comentat Ion Popa, preşedintele PNL Argeş. Preşedintele PNL Argeş a atras atenţia asupra Campaniei de informare publică declanşată de PNL Argeş pe baza legii 544, campanie în urmă căreia societatea civilă poate să afle, concret, în cifre, care sunt veniturile bugetarilor. „Acordarea de stimulente angajaţilor din domeniul public, în special celor cu atribuţii de control, este în concordanţă cu solicitările UE privind reducerea fenomenului de corupţie. Este logic, angajatul trebuie stimulat să îşi facă treaba – să constate abaterile existente şi să aplice sancţiunile cuvenite. În lipsa acestui stimulent şi cu un salariu de 500-600 de lei, în sistemul public ar trebui să rămână numai incompetenţi şi corupţi. Ceea ce se întâmplă acum este efectul guvernării PDL şi a învrăjbirii lipsei de clasă. Este vorba de 150-180 de milioane lei lunar ce alimentează bugetul consolidat- cel de stat şi cel al asigurărilor. Această grevă începe să aibă efecte catastrofale pentru că riscăm să nu mai plătim arieratele. Asta confirmă că guvernul, la ordinul preşedintelui, nu face decât să învrăjbescă categoriile sociale. Ştim cu toţii că funcţionarii de la finanţe nu sunt foarte iubiţi nici de contribuabili, nici de mediul de afaceri. Dar sporurile lor sunt prevăzute de lege şi, prin măsurile luate, se încalcă legea. Vorbim de nişte sporuri care se regăsesc şi în mediul privat. Cu câtă vânzările sunt mai mari, cu atât primesc bonificaţii şi angajaţii de la firmele private”, a mai arătat Ion Popa.
    Tara da in clocot!
    Vicepresedintele PSD Arges, Simona Bucura Oprescu, a afirmat ca PSD este solidar cu protestatarii si critica lipsa de reactie a autoritatilor, mai ales dupa ce ieri, in timp ce bugetarii protestau, membrii Guvernului erau la chermeza. „România este în prezent scena unor acţiuni de neimaginat cu puţină vreme în urmă. Protestele iau amploare şi cuprind pături întregi din societate, ajungând până, iată, la uşa ministrului Finanţelor. Ţara dă efectiv în clocot din cauza incompetenţei şi încăpăţânării guvernanţilor portocalii de a tăia veniturile oamenilor cu orice preţ, revoltele nefiind însă specifice doar angajaţilor de la Finanţe.

    I-am văzut, din păcate, pe angajaţii din sistemul sanitar luând cu asalt spitale, i-am văzut pe poliţişti aruncând cu caschetele în curtea Palatului Cotroceni în semn de protest faţă de măsurile aberante luate de Guvern la îndemnul „Marelui Cârmaci”, i-am văzut protestând pe profesori, acum este rândul finanţiştilor.

    Poate mai bine ca oricine, aceşti oameni ştiu care este situaţia fondurilor atrase la buget. Şi în timp ce guvernanţii susţin sus şi tare că nu sunt bani, protestatarii de la Finanţe, adică tocmai cei care colectează veniturile, afirmă contrariul. Dar, mai presus de orice, îşi apără nişte drepturi prevăzute de lege. Drepturi pe care portocalii le încalcă, iată, cu o nonşalanţă teribilă.

    Ţara dă în clocot, dar guvernanţii benchetuiesc chiar în timp ce cetăţenii îşi strigă disperarea. Chiar în timp ce sute de mii de bugetari îşi privesc cu groază fluturaşul de salariu, guvernanţii iau la rost prezentatori TV, cum de îşi permit să îi întrebe despre proteste.
    Protestele se ţin lanţ. Nu doar în instituţii din Bucureşti, ci şi în Argeş şi în alte judeţe. Mulţi dintre cei care până mai ieri erau umili funcţionari ce încercau să se facă nevăzuţi prin birouri, de teama şefilor, au ieşit acum cu pieptul în faţă să se bată pentru drepturile lor. Este izbucnirea de orgoliu a unor oameni sătui de minciuni, sătui de un regim care a instaurat teama, neliniştea faţă de ziua de mâine, umilirea tuturor. A mai procedat un regim astfel şi în decembrie 1989 s-a chemat urgent elicopterul pentru a-i scăpa pe capii săi de furia poporului. Nu a fost de ajuns.

    Este clar că PDL s-a rupt total de popor şi nu este în stare să înţeleagă că în fiecare zi dăunează grav românilor. Tocmai de aceea trebuie să plece prin mijloace democratice, tocmai pentru a se feri de un zbor forţat de pe un alt fel de Comitet Central”, a precizat Simona Bucura Oprescu.

     

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90