NOR CURIER 930X122

    pendiuc06

    Taxele si impozitele cresc cu 10% in Pitesti

    Consiliul Local (CL) Piteşti s-a întrunit în şedinţă extraordinară pentru a adopta proiectul de hotarîre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2013.

    Asta după s-a publicat în Monitorul Oficial Hotărîrea de Guvern care reglementa Guvernul a ca nivelul taxelor locale prevăzute în grilă creşte pentru anul viitor cu 16,05% ca urmare a indexării cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani.
    În Piteşti fusăse deja prevăzută în luna mai o creştere de 5% a impozitelor şi taxelor. Astfel, pe noua hootărîre a CL de la anul impozitul pe clădiri va creşte la persoane fizice cu circa 10%, la persoane fizice şi la juridice taxa pe impozitul pe terenuri va creşte cu circa 10%, iar impozitul pe maşini va scădea cu circa 5%. Edilul Piteştiului, Tudor Pendiuc fiind nevoit, după publicarea în MO a HG, să-şi încalce cuvîntul pe care şi l-a dat faţă de piiteşteni şi să vină cu majorări. Cu toate astea mai există o posibilitate ca la anul, în luna ianuarie Guvernul va aproba o ordonanţa care va stabili că primarii sînt cei care hotărăsc cu privire la aplicarea indexării impozitelor şi taxelor locale în raport de evoluţia inflaţiei din ultimii trei ani.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90