930×122 CAPRA 5

duvaz03

Tot ce am facut pentru a creste pensia, 10 ani, se duce dracu` intr-un an

Deputatul PSD pe colegiul Pitesti, Bogdan Niculescu- Duvaz, a afirmat ca guvernul PDL nu vrea sa aplice niciun program care sa stimuleze economia astfel incat sa asigure resursele necesare pentru a asigura si bani pentru pensii. “Si cand eram in guvern am propus o lista de alocatii bugetare despre care consideram ca stimuleaza economia. Era vorba despre o lista de investitii publice- locuinte sociale si program de dezvoltare a locuintelor, I.M.M.-uri si agricultura, care erau motoare ale economiei. Productia putea creste in agricultura intr-un timp relativ scurt, daca oamenii aveau cu ce sa semene si cu ce sa are. Asta insemna mai multa mancare, mai multe vanzari si cumparari si, deci, mai mult T.V.A. In final, insemna mai multe resurse. Or aceste resurse nu se intrevad in plus. Noi, cand am ajuns la guvernare, am dus punctul de pensie la 43,9.
Intr-adevar, am fortat cresterea lui, la fel cum am fortat cresterea si in timpul guvernarii liberale pe care am sustinut-o in Parlament. Asa s-a nascut acest program in care punctul de pensie trebuia sa ajunga la 45%. Am incercat un compromis. In discursul de la finalul dezbaterilor din plen pe legea bugetului, presedintele Mircea Geoana a cerut premierului, daca nu exista resurse pentru a creste punctul, macar sa pastreze acest 43,9 sau sa aloce niste fonduri pentru a indexa rata inflatiei. Pentru ca, de fapt, puterea de cumparare a pensionarilor a ajuns in 2010 la cea din 2000. Deci tot efortul acesta de 10 ani, de a incerca sa aduci pensiile la un nivel decent, se duce dracu` intr-un an. Despre asta vorbim, daca este sa ne legam numai de subiectul pensiilor.
Acesti oameni nu au de gand sa faca politici coerente si de coeziune. Nu ii intereseaza decat acumularile facute la un capat al societatii si al clientelei, in detrimentul celorlalti. Si vom vedea ca diferenta intre bogati si intre saraci va creste. Romania trebuie sa reduca aceste diferente, nu sa le creasca. Diferenta intre localitatile cu venituri si cele fara venituri, intre regiunile dezvoltate si cele nedezvoltatea vor creste. Si, in final, diferenta intre Romania si tarile din U.E. va creste. Acesta este deficitul acestui guvern care face politica unor grupuri care acumuleaza fara limita”, a afirmat deputatul.

Eurial 555 x222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3