EcoMoto 930×122

    nico_proces01

    Toti inculpatii din dosarul Nicolescu au fost audiati

    Prima înfăţişare în dosarul „Nicolescu” de la noul Tribunal a început cu o întârziere faţă de ora stabilită timp în care toţi cei prezenţi au fost nevoiţi să aştepte strigarea dosarului în picioare, pe hol, unde nu exista nicio bancă, lucru inacceptabil pentru o nouă instituţie.

    Altfel, la următoarea înfăţişare, 15 martie, ora 8,30, vor începe să fie audiaţia primii din cei 27 de martori.
    Joi au fost audiaţi restul celor 10 inculpaţi din dosar, după ce la anterioara înfăţişare, Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş a negat acuzaţiile. La fel au făcut ieri şi Gheorghe Nicuţ, fost primar Curtea de Argeş, Călin Andrei, primar Câmpulung, Cornel Penescu, acţionar majoritar la „PIC” SA, Grigore Dobre, asociat şi administrator al SC „Zeus” SA, Ion Ştefan şi Ion Popa, primarii comunelor Budeasa, şi, respectiv, Stâlpeni, Florian Despan, director al Direcţiei de Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională din cadrul CJ Argeş, Ion Nicolae, reprezentant, Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea, diriginţi de şantier ai firmei „Zeus”. 
    Cel mai puţin a durat audierea primarilor Ion Ştefan şi Ion Popa, precum şi a lui Cornel Penescu, toţi afirmând că menţin în totalitate declaraţiile date în faza de urmărire penală şi că în aceast stadiu procesual nu au nimic de declarat în plus, fiecare dintre ei având însă posibilitatea de a reveni asupra deciziei.
    Fiecare dintre cei chemaţi la bară a negat acuzaţiile reţinute în sarcina lor de procurorii DNA prin actul de sesizare a instanţei de judecată. Fără excepţie au afirmat că nu se fac vinovaţi de faptele imputate, că nu au încălcat legea penală, că au conştiinţa împăcată, în sensul că în tot ceea ce au făcut au acţionat cu bună-credinţă în interes public şi au respectat prevederilor legislaţiei.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3