EcoMoto 930×122

basescu094

Traian Basescu: “Avem obligatia sa le spunem tuturor cat de mult de iubim tara”

Pitesti. 1 noiembrie 2009.
Traian Basescu a ales in acest sfarsit de saptamana doua mari orase – Constanta si Iasiul – pentru a se intalni cu romanii veniti in numar mare sa stea de vorba cu Presedintele lor. In prezenta catorva mii de sustinatori, Basescu le-a spus simpatizantilor ca la aceste alegeri au de optat intre “o Romanie democratica sau o Romanie a oligarhilor”. “Cinci ani am fost in confruntare zilnica cu sistemul ticalosit. Pe mine nu m-au infrant, dar nici eu nu i-am infrant definitiv si de aceea mai am nevoie de inca un mandat”, a spus Traian Basescu. ”Vreau sa va spun ca sunt un om care realizeaza ca in mandatul lui a facut si greseli. Au fost greseli generate de graba uneori, generate de o analiza mai superficiala, dar niciodata, niciodata n-am facut greseli care sa-i afecteze pe romani. Greselile mele le si recunosc, daca ma gandesc la eroarea de a promulga legea salarizarii profesorilor cand nu mai erau resurse sau acea declaratie ca o sa demisionez in cinci minute (…) Dar va asigur ca nu am gresit niciodata fata de romani, pe care i-am iubit, i-am respectat si pentru ei mi-am daruit toata puterea timp de cinci ani”, a afirmat Traian Basescu.
De asemenea, presedintele a vorbit despre valorile Romaniei. ”In primul rand, sa ne redobandim curajul de a ne iubi tara, de a ne respecta istoria, cultura si valorile. Avem obligatia sa renuntam la a mai crede ca aceasta tara este o tara care poate fi zilnic umilita la televiziunile mogulilor. Prea mult isi permit sa vorbeasca despre Romania ca le e rusine de ea, ca vor sa plece din ea, ca le e sila de ea. Dragii mei, cine nu-si iubeste tara nu se iubeste nici macar pe el si familia lui. Noi avem obligatia sa le spunem tuturor cat de mult de iubim tara si mai ales de ce ne iubim”, a spus Traian Basescu.
”Avem nevoie de echitate, o echitate pe care Guvernul Boc incearca sa o introduca, prin noul sistem de salarizare, prin noul sistem de pensii. Toti romanii trebuie sa fie egali in fata legii, cu salarii castigate cinstit si cu pensii dobandite in functie de contributia pe care au avut-o toata viata. Restabilirea echitatii este ceea ce oligarhii nu vor”, a sustinut Traian Basescu.
Presedintele statului a mai spus ca educatia este o alta valoare a Romaniei: ”Foarte multi nu inteleg ca o alta valoare a acestei tari este si trebuie sa fie si in continuare educatia. Avem nevoie de un popor educat si instruit, capabil de performanta. Din acest motiv am facut eforturile maxime ca pana la urma sa pun cap la cap toate partidele pentru semnarea unui protocol destinat modernizarii sistemului de educatie al Romaniei”.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90