SMART KIDS 930X122

Traian Basescu: „Ca sef al statului, nu pot intra in jocurile pe care le fac politicienii”

basescu Bucuresti. 29 octombrie 2009.
Presedintele Romaniei, Traian Basescu a participat, miercuri, 28 octombrie, la emisiunea „Tu decizi” a postului national de televiziune. Intrebat daca isi mentine pozitia in privinta Guvernului Croitoru, Presedintele Traian Basescu a raspuns: „Categoric da, imi mentin pozitia plecand de la premisa ca mi se pare prea mare iresponsabilitatea sa lasi tara in perioada de criza economica fara guvern. Am inteles actiunea constitutionala de daramare a Guvernului Boc. Era un guvern din care 8-9 ministri PSD plecasera si probabil intr-un fel sau altul exista o justificare politica. Dar sa refuzi cu obstinatie sa dai Romaniei un guvern este deja mult prea mult, pentru ca acest lucru ma va obliga la o imediata renominalizare a altui prim-ministru. Eu, ca sef al statului, nu pot intra in jocurile pe care le fac politicienii, sa lasam un guvern sa stea pana validam noul presedinte.”.
Presedintele Romaniei a adaugat ca „legea pensiilor a ramas suspendata, legea raspunderii fiscale, pentru care ne angajasem sa o realizam pana la sfarsitul anului, nu are cine sa o promoveze si este obligatie in acordul cu FMI. Nu mai vorbim ca sta blocata la Curtea Constitutionala legea care prevede desfiintarea a 100 si ceva de agentii guvernamentale, ceea ce inseamna ca exista riscul sa nu ne putem incadra in deficitul bugetar stabilit. Deci, sunt cateva elemente care necesita, pe de o parte un guvern responsabil si cu totala putere de actiune, pe de alta parte, necesita renegocierea acordului cu Fondul, o ajustare a conditiilor pe care le-am acceptat pentru viitor, pentru ca astfel riscam sa nu incasam transa a treia de la FMI”.
„…Eu cred ca parlamentarii sunt obligati sa sustina un guvern care are in frunte…sau ar trebui sa fie obligat sa sustina un guvern care are in frunte un om care a lucrat patru ani la FMI, deci cunoaste foarte bine institutia, spre deosebire de un alt candidat care marturisea candid ca nu a citit acordul cu FMI, da? A fost premierul desemnat de mine si un alt premier desemnat de o majoritate, cel putin in afara parlamentului, care a marturisit sincer ca nu a citit acordul cu FMI. Eu nu am mizat pe un om politic, am dat satisfactie sa desemnez un premier neutru politic, un tehnocrat”, a afirmat Presedintele Romaniei.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90