New Profesional Consult 930 x 122

Alina Gorghiu

Liliana Murguleț, demisă de la IȘJ Argeş. Noul general – prof. Alina Manea

UPDATE – Liliana Murguleț, demisă de la IȘJ Argeş. Noul general – prof. Alina Manea (Foto), directoarea Colegiului Național I. C. Brătianu din Pitești. 

Citiți și: Argeș. Bravo lor! Note de 10 la simularea pentru BAC 2024!

Liliana Murguleţ a fost demisă din funcţie în această după-amiază.

Funcția a fost preluată de Alina Ramona Manea, directoarea Colegiului Național I.C. Brătianu.

Citiți și: Marele „transfer” anunțat cu surle și trâmbițe de PNL Argeș, un fâs!

 

 

ȘTIREA INIȚIALĂ : A fost solicitată demisia inspectorului şcolar general din Argeş, Liliana Murguleţ.

Senatorul PNL Alina Gorghiu cere demiterea de urgenţă a inspectorului şcolar din Argeş. Aceasta ar fi adus elevi de liceu la alegerile interne din PNL. Acuzaţiile care i se aduc Lilianei Murguleţ au fost publicate de către Alina Gorghiu (foto) pe pagina personală de Facebook.

 

 

Alina Gorghiu: „Inspectorul școlar general al județului Argeș trebuie demis de urgență pentru că a dus politicul în școală și elevii în politică, uzând de poziția sa! Singura politică pe care trebuia să o facă era cea a educației!

Sper că situația de la Argeș este unică la nivel național și va fi rapid soluționată. Când interesele politice surclasează atribuțiile unei funcții publice, când un inspector școlar general obligă profesorii să voteze în funcție de simpatiile sale și când elevii devin în mâna sa masă de manevră, soluția este una singură: demiterea.

„Au fost aduşi pentru a asigura victoria unui anumit lider”

Presa locală argeșeană semnala, la sfârșitul săptămânii trecute, o situație revoltătoare. Pentru a asigura victoria unui anume lider la PNL Pitești, inspectorul școlar general „a înscris elevi de liceu în partid, deși conform convocatorului, drept de vot au doar membri cotizanți până la 31 decembrie”.

Acuzația de falsificare a convocatorului este gravă, însă atunci când elevii devin instrumente în bătăliile politice interne, cu sprijin de la șefa liberală a învățământului argeșean, se impun măsuri radicale de urgență.

Și se pare că nu este primul derapaj de la atribuțiile funcției sale. Conduita sa nu este în acord cu ceea ce a promis PNL românilor și nici cu modul în care se comportă marea majoritate a membrilor PNL aflați în funcții publice: cu profesionalism și responsabilitate. Oamenii judecă această guvernare inclusiv după astfel de gesturi punctuale, chiar dacă ele sunt total nereprezentative pentru PNL în ansamblul său.

Normal ar fi ca fiecare responsabil din domeniul educației să fie concentrat 100% asupra îndatoririlor sale în sensul asigurării unui act educațional performant, în timpul examenelor naționale, mai mult decât oricând. Singura politică care poate fi făcută de un profesor cu responsabilități în sistem sau de un inspector școlar trebuie să fie cea a educației, a pregătirii viitorului copiilor.

„Este contrar valorilor liberale”

Cei care fac altfel arată oamenilor că nu ocupă funcția prin merit propriu, ci prin sprijin politic, ceea ce este contrar valorilor liberale. Corecția e necesară, nu trebuie să ne temem să începem reformele cu noi înșine.

Pentru a ieși din această criză de încredere, în lipsa demisiei de onoare, demiterea inspectorului școlar general este necesară. În consecință, solicit ministrului Educației să o demită de urgență pe doamna Elena Liliana Murguleț de la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, pentru ca astfel de practici să nu devină regulă.

Cât despre procesul de alegeri interne al PNL, el trebuie să fie supus doar regulilor democrației. Dacă la Argeș este un lider județean care dorește un nou mandat, pentru el trebuie să vorbească rezultatele organizației sub conducerea sa, nu inspectorii școlari și alții care ocupă funcții publice beneficiind de susținerea sa. Și exclus categoric elevii din jocurile de culise ale politicii făcute pe persoană fizică!”

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Marius spune:

    Chiar merită! Felicitări!

  • Anca U. spune:

    Actuala inspecția re din ce partid face parte? De ce nu publicați și care sunt criteriile de îndeplinit pt a ajunge inspector? Și cu directorii au făcut la fel. S-a dat o singura data examen, apoi au fost numiți de partide. Ăia care au un examen și o notă merita, restul să plece acasă. De examene pe post ați auzit? Organizați-le! Deh, examenele sunt pentru oameni care pun burta pe carte, numirile ad-hoc sunt din partide.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90