EcoMoto 930×122

Valeca s-a intalnit cu regele Albert II al Belgiei

mm Bucuresti. 7 iulie 2009.
Astazi, la Bucuresti, cu ocazia vizitei de stat a regelui Albert II al Belgiei, s-a organizat un seminar cu tema „Nuclear Energy and Enviroment- Energy resources for the future – the Belgian and Romanian perspectives”.
La seminar au fost prezenti oameni de stiinta din cele doua tari. Din partea Romaniei au participat si reprezentanti de la I.C.N. Pitesti. La finalul seminarului, in prezenta regelui, s-a semnat un acord de cooperare intre Institutul de Cercetari Nucleare de la Mioveni si Belgian Nuclear Research Centre. In calitate de presedinte al Consiliului Stiintific al I.C.N., senatorul de Arges Serban Valeca a fost unul dintre semnatarii acordului care prevede colaborarea in domeniile securitatii nucleare, a tratarii, conditionarii deseurilor nucleare precum si pentru realizarea viitoarelor filiere de reactori avansati si reactori din generatia a IV-a. Serban Valeca a avut si un mesaj pe care l-a transmis oaspetilor belgieni cu aceasta ocazie. „Institutul de Cercetari Nucleare din Pitesti a fost in mod special infiintat pentru asigurarea suportului tehnic, asimilarea si dezvoltarea tehnologiilor nucleare pe plan national. De la infiintarea sa, institutul a contribuit in mod semnificativ la realizarea programului de centrale nucleare prin dezvoltarea de tehnologii, cum este tehnologia de fabricatie a combustibilului nuclear, realizarea de echipamente sau prin asigurarea de specialisti de inalta calificare. In Romania, I.C.N. asigura suportul tehnic si stiintific pentru exploatarea in conditii de securitate nucleara a centralelor nucleare. Cooperarea tehnica si stiintifica in domeniul energiei nucleare dintre Centrul de cercetari nucleare de la Mol si I.C.N. Pitesti are o traditie indelungata. Acordul de cooperare semnat astazi formalizeza relatiile de cooperare, reflectand vointa de a intari si dezvolta programele si activitatile de colaborare dintre cele doua institute din Belgia si Romania”, le-a transmis Valeca oaspetilor sai.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90