New Profesional Consult 930 x 122

    valeca05

    Valeca vrea sa nationalizeze tichetele de masa

    Pitesti. 11 iunie. 2010.
    Valeca vrea sa salveze economia cu bonuri de masa. Conform unui proiect al senatorului de Arges, tichetele vor putea fi utilizate doar pentru cumpararea de produse fabricate in Romania. Senatorul Serban Valeca mai sustine ca motiunea de cenzura nu trebuie vazuta ca o strategie politica a partidului social democrat ci efectiv este o reactie la masurile antisociale pe care Guvernul intentioneaza sa le ia.

    Tinand cont de situatia actuala in care se gaseste economia tarii, masurile de austeritate propuse de guvernanti sunt percepute ca un genocid in contexul in care zilnic aproximativ 800 de romani isi pierd locul de munca si zeci de firme isi declara falimentul.
    Valeca spune ca opozitia nu doar contesta deciziile guvernului Boc, ci a venit chiar si cu o serie de masuri anticriza. O parte dintre acestea sunt destul de simplu de aplicat si au demonstrat, cel putin teoretic, ca vor aduce o ameliorare a mediului economic. Valeca propune o solutie care a fost aplicata in tari dezvoltate din Europa, precum Germania sau Franta. Acesta se refera la tichetele de masa sau bonurile cadou pe care angajatii le primesc conform contractelor de munca si care ar putea fi utilizate doar la achizitionarea de produse romanesti. Aceste bonuri de masa emise in regim special, nu vor intra in conflicat cu nicio norma europeana privind comertul, iar cumpararea prin intermediul lor doar a produselor romanesti economia nationala va castiga peste 1,5 miliarde de euro, anual. Desi aceasta idee pare complicata la prima vedere, senatorul Valeca are si solutia prin care produsele romanesti vor putea fi separate si idetificate. Solutia sta intr-un banal cod de bare.
    Deasemenea, Valeca a facut si un apel catre toti parlamentarii de Arges, inidefrnt de culoarea politica, sa voteze motiunea propusa de catre PSD, in semn de respect pentru argesenii care i-au votat, iar acum protesteaza in strada impotriva Guvernului.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90