930X122 MAIA

vacaroiu

Nicolae Văcăroiu: „80% dintre privatizări, un eșec!”

Fostul senator de Argeş al PSD Nicolae Văcăroiu, preşedinte al Curţii de Conturi a României în prezent, afirmă că „privatizarea din România a fost în 80% dintre cazuri un eşec”. Analiştii spun, însă, că în perioada în care Văcăroiu a fost premier privatizarea a trenat şi întreprinderile de stat au acumulat pierderi uriaşe.

„Nu vrem să recunoaştem că, din păcate, privatizările au fost în proporţie de 80% un eşec! După cum nu vrem să recunoaştem că, iată, vindem acţiuni la companii strategice în perioadă de criză, în condiţiile în care capital autohton nu există!

Trebuie să recunoaştem că, din pă­cate, am distrus mult. Au dispărut industrii care au fost competitive dintot­deauna, cu exporturi de peste 80-90% în Vest. Cu prea mare uşurinţă, începând din ’90 încoace, am acceptat prea multe sfaturi de afară, spre binele nostru, şi binele a dus la situaţia de astăzi a României. Ar fi trebuit să vorbim despre o Românie cu un PIB de trei ori mai mare decât cel de astăzi!“, spune Nicolae Văcăroiu.

Kaia 555×222
570×90 MAIA